Hlavní obsah

Babiš chce obhájit post šéfa ANO. Hnutí se podle něj musí poučit z voleb

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Funkční období vedení a dalších orgánů hnutí ANO trvá do 17. února 2022.

Reklama

Končící premiér Andrej Babiš bude na sněmu ANO příští rok obhajovat funkci předsedy.

Článek

Končící premiér Andrej Babiš bude na sněmu ANO příští rok obhajovat funkci předsedy. Hnutí si podle něj musí vzít poučení ze sněmovních voleb a zaktivizovat se. Řekl to na dnešní závěrečné konferenci vlády v demisi.

Funkční období vedení a dalších orgánů hnutí ANO trvá do 17. února 2022. Původně se měl republikový sněm uskutečnit koncem letošního ledna, odložen byl ale kvůli koronavirové pandemii. Místopředsedy hnutí jsou končící ministr životního prostředí Richard Brabec, bývalý šéf Poslanecké sněmovny Radek Vondráček a poslankyně a bývalá středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

„Určitě hnutí si musí říct poučení z voleb, musíme se zaktivizovat, říci, jak dál,“ řekl Babiš. Uvedl, že je rád, že se nedávno členy hnutí stali šéfka poslaneckého klubu a končící ministryně financí Alena Schillerová a ministr průmyslu a dopravy a místopředseda poslanců ANO Karel Havlíček.

ANO skončilo v letošních volbách do Sněmovny druhé se ziskem 27,12 procenta hlasů za koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), jež získala 27,79 procenta hlasů a tvoří novou vládu s Piráty a Starosty a nezávislými (STAN).

Reklama

Doporučované