Hlavní obsah

Babiš se fotil na zrušeném výboru. Vypadáte jako šašek, vzkázal mu Kalousek

Foto: Twitter Andreje Babiše

Poslanec Andrej Babiš přišel na zrušený výbor.

Reklama

Opoziční poslanec Andrej Babiš chtěl navštívit jednání výborů. Ty ale byly zrušeny kvůli obstrukcím při projednávání pandemického zákona.

Článek

Opoziční poslanec Andrej Babiš (ANO) si na sociálních sítích postěžoval, že chtěl ve středu navštívit tři výbory, všechny ale byly zrušeny. V prázdné místnosti, kde se měl odehrávat Výbor pro evropské záležitosti, si dokonce udělal selfie.

Od představitelů vládních stran za to ale sklidil kritiku – výbory totiž byly zrušeny proto, že poslanci už od úterního rána projednávají pandemický zákon. Schůze trvala nepřetržitě celou noc a pokračuje i během středy, kdy se měly výbory odehrát.

Jednání se protahuje především kvůli SPD, která celou noc přednášela desítky vlastních návrhů, aby projednání zákona odsunula.

„Bývalý premiér se posmívá, že nenašel nikoho na jednání výborů. Kdyby ale dlel ve Sněmovně dnem i nocí jako my ostatní, věděl by, že jednání všech výborů byla kvůli obstruujícím trollům dnes zrušena a přednost dostalo jednání na plénu,“ napsal expremiérovi na Twitteru poslanec TOP 09 Ondřej Kolář.

„Možná by stačilo být na stále probíhající schůzi Poslanecké sněmovny, na kterou kašlete. Pak byste nemusel bloudit po výborech a věděl, že během pléna zasedat nemohou,“ vzkázal mu Marek Výborný.

Reagoval i bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09). „Dovolím si poradit: Když nechodíte do práce a ani netušíte, co se tam děje, nechoďte se tam ani fotit. Dokonce ani za své peníze ne. Snadno se vám stane, že zabloudíte do jiné místnosti, než v které máte být, a vypadáte potom jako šašek.“

Reklama

Doporučované