Hlavní obsah

Babiše po zákroku propustili z nemocnice

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Předseda ANO Andrej Babiš.

Reklama

Bývalý premiér podstoupil zákrok, z nemocnice byl propuštěn. Operace byla plánovaná a nesouvisí s jeho nedávnou hospitalizací v pražském IKEM.

Článek

Expremiéra Andreje Babiše v pondělí propustili z nemocnice do domácího léčení. „Je mi dobře. Zítra mi odstraní stehy,“ řekl pro Frekvenci 1 Babiš.

Není jasné, o jaký zákrok šlo. Podle Babiše ale nesouvisí s jeho nedávnou ztrátou vědomí a neprůchodností střev. Po kolapsu se šéf hnutí ANO léčil v IKEM.

„To, co podstoupím, nemá s IKEM nic společného, tam ale budu nadále chodit na vyšetření,“ prohlásil Babiš na Frekvenci 1 den před operací.

Babiše 11. března převezla sanitka do IKEM poté, co se mu po jídle udělalo špatně, nakrátko ztratil vědomí a kolegové mu museli poskytnout první pomoc. Zmínil tehdy, že měl také částečnou střevní neprůchodnost, která může mít víc důvodů. Po týdnu ho lékaři propustili s tím, že musí absolvovat další vyšetření.

Lékaři chtějí zjistit, proč nedávno ztratil vědomí a měl částečnou neprůchodnost střev. „Já se cítím dobře, ale lékaři by rádi zjistili, co bylo příčinou toho mého stavu, kdy jsem ztratil vědomí a zablokovalo se mi tenké střevo. Dopadlo to dobře, nebyl jsem na operaci, ale lékaři trvají na nějakých dalších vyšetření v IKEMu,“ uvedl včera expremiér a šéf nejsilnějšího opozičního hnutí pro Rádio Impuls.

Reklama

Doporučované