Hlavní obsah

Exministr Arenberger končí jako ředitel vinohradské nemocnice

Foto: vláda.cz

Bývalý ministr zdravotnictví Petr Arenberger s dalším bývalým ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem.

Reklama

Bývalý ministr zdravotnictví uvedl, že se chce vrátit k výzkumu. Je přesvědčen, že kauzy, které ho loni stály místo ministra, se podařilo vysvětlit.

Článek

Bývalý ministr zdravotnictví Petr Arenberger končí na postu ředitele Fakultní nemocnice na Vinohradech. Ve funkci byl od roku 2019.

Arenberger uvedl, že se rozhodl skončit sám. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek ale tvrdí, že jde o jeho rozhodnutí.

„Myslím, že nastal čas, abych se v celém rozsahu vrátil ke své medicínské odbornosti v čele dermatovenerologické kliniky a vědě a výzkumu. Proto jsem včera požádal pana ministra Válka o uvolnění z funkce ředitele,“ řekl k tomu Arenberger.

Válek uvedl, že Arenbergera respektuje jako odborníka v dermatovenerologii. „Nové vedení se musí zaměřit především na otázku nastavení funkčních manažerských procesů a problematiku zadávání veřejných zakázek. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že prvním ze zařízení, kde bude vypsáno otevřené výběrové řízení na nového ředitele, bude právě Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedl Válek.

Arenberger loni v květnu přišel o post ministra zdravotnictví poté, co Seznam Zprávy a další média zveřejnily informace o jeho majetku, který neuváděl v majetkovém přiznání. Také pronajímal svou nemovitost nemocnici, kterou vedl, a čerpal zisk z klinických studií, které plynuly do jeho soukromé praxe místo do nemocniční kliniky.

Lékař opakovaně popřel, že by se provinil. „Všechny mediální pseudokauzy z jara 2021 se objasnily a vše je opět v pořádku. Také se podařilo nemocnici provést nejtěžším pandemickým obdobím uplynulých let takto úspěšně,“ napsal Arenberger v prohlášení o své rezignaci.

Řízením nemocnice byl pověřen náměstek pro léčebně preventivní péči Jan Votava.

Reklama

Doporučované