Hlavní obsah

Nový trend drsné Schillerové? Na sítích se střetla s šéfkou Sněmovny

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Poslankyně Alena Schillerová.

Reklama

Někdejší ministryně financí Alena Schillerová na sítích ostře vystupuje proti nové vládě, sekunduje jí i hejtmanka a poslankyně Jana Mračková Vildumetzová.

Článek

Deník Neovlivní přinesl tento týden informace, podle kterých má expremiér Andrej Babiš na veřejnosti v rámci snahy o získání prezidentského postu nasazovat „vlídnější tvář“ a na kritiku vlády využívat své lidi z poslaneckého klubu.

„Šéf teď bude vystupovat jako ten, kdo zachraňuje a nerozděluje společnost. Padlo rozhodnutí, že do Fialovy vlády budou zajíždět hlavně poslanci. On bude stát jakoby mimo a ukazovat přívětivou tvář. Nehodlá se účastnit přestřelek ve Sněmovně. Bude se soustředit na své turné v obytňáku,“ popsal pro Neovlivní pod podmínkou anonymity jeden z Babišových spolupracovníků.

Aktivity dříve spíš konsenzuálně vystupující Aleny Schillerové můžou v posledních dnech zmíněný citát potvrzovat. V úterý v podvečer se na Twitteru střetla s předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou.

Na začátku byla kritika zatím neschváleného rozpočtu.

„Před rozpočtovým provizoriem jsem varovala, ale vláda se dušovala, že to žádné dopady mít nebude. Tady je výsledek. Stát není ani schopný zaplatit zálohu za lék paxlovid, který je dle odborníků účinný proti omikronu!“ napsala exministryně.

Pekarová Adamová reagovala s tím, že takový schodek, jaký připravilo pro Českou republiku minulé Ministerstvo financí, nemůže podpořit nikdo, kdo to se zemí myslí dobře. „Takhle jednoduché to je,“ napsala šéfka dolní komory.

„Děkuji za radu. Nicméně zastávám názor, že kdo zatím vůbec nic nepředvedl, měl by s radami šetřit jako se šafránem,“ pokračovala ve výměně názorů Alena Schillerová.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš zatím opakuje, že se ještě nerozhodl kandidovat na prezidenta. Je však zřejmé, že právě získání nejvyšší státnické funkce u něj působí jako hlavní motivace pro setrvání v aktivní politice. Svědčí o tom i zpráva, kterou Babiš zveřejnil po Vánocích, že se chystá objíždět republiku s obytným vozem.

Reklama

Doporučované