Hlavní obsah

O Zemana se budou starat stejné sestry

Foto: Profimedia.cz

Prezident Miloš Zeman.

Reklama

O prezidenta Miloše Zemana se bude nadále starat stejná firma jako doposud – Senior Home Group, která uspěla ve výběrovém řízení. Péči o prezidenta zajistí totožný tým.

Článek

Kancelář prezidenta republiky vypsala výběrové řízení na služby domácí zdravotní péče pro prezidenta Miloše Zemana. Poptávala je pro období od 1. května do konce Zemanova mandátu v březnu 2023, a to na zámku v Lánech a Pražském hradě. O Zemana od jeho listopadového propuštění z Ústřední vojenské nemocnice pečuje soukromá firma Senior Home Group. A bude to tak i nadále, firma uspěla ve výběrovém řízení.

„Mohu potvrdit, že společnost Senior Home Group dnes na základě vítězného výběrového řízení na domácí péči o prezidenta republiky podepsala s Kanceláří prezidenta republiky smlouvu o poskytování této péče,“ potvrdil informaci Seznam Zpráv Boris Šťastný, který je předsedou správní rady Alzheimer Home, do jejíž skupiny firma Senior Home Group patří.

Exposlanec ODS Šťastný také řekl, že je rád, že se o prezidenta Zemana bude starat personál, který zná. „Jsem velmi rád, že v péči o pana prezidenta můžeme pokračovat a jsme přesvědčen, že je to i velmi dobře pro samotného pacienta, protože každá změna, například v ošetřovatelském personálu, má vždy vliv na vývoj zdravotního stavu.“

Podle zadání museli mít zájemci o zakázku uzavřenou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou na poskytování domácí péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění i péče nehrazené. Hlásit se mohli do 7. dubna.

Už dříve Šťastný uvedl, že domácí péče o Zemana je v principu hrazena z veřejného zdravotního pojištění v rozsahu, který je dán zákonem. Pokud přesáhne danou regulaci nebo jde o úkony nehrazené z pojištění, platí zbytek na základě uzavřené smlouvy prezidentská kancelář.

Firma Senior Home Group převzala péči o prezidenta na konci listopadu po jeho téměř dvouměsíčním pobytu v ÚVN. Sestry se o prezidenta, který se pohybuje na vozíku, starají od té doby nepřetržitě 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Seznam Zprávy začátkem března uvedly, že Hrad za služby o Zemana zaplatil do konce ledna zhruba 689 tisíc korun.

Reklama

Doporučované