Hlavní obsah

Politik vyskládal na fotce chlebíčky do tvaru písmene Z, řeší to policie

Foto: FB Bronislava Kalvody

Chlebíčky s písmenem Z se pochlubil jilemnický politik.

Reklama

Radní Jilemnice na Semilsku vyzvali k rezignaci zastupitele města Bronislava Kalvodu (SPD).

Článek

Na sociální síť dal o víkendu fotografie chlebíčků nazdobených sýry ve tvaru Z, které mimo jiné symbolizuje ruskou agresi na Ukrajině. Příspěvkem se zabývá i policie.

Příspěvek ze svého profilu na Facebooku Kalvoda smazal, fotografie se dá ale stále na internetu dohledat s ohledem na reakce jiných lidí. „Obsahem příspěvku, který se o víkendu objevil na konkrétním facebookovém profilu, se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování semilského územního odboru,“ řekla dnes regionální mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: FB Bronislava Kalvody

Snímek, který radní vystavil na sociální síť.

Písmeno Z je vyobrazeno na některých ruských tancích a další vojenské technice nasazené na Ukrajině. V Rusku ho lidé například dávají i na automobily, domy nebo oblečení. Vyjadřují tak podporu ruským silám na Ukrajině.

Za nevhodný považuje Kalvodům příspěvek vedení Jilemnice. „Publikoval fotografie s občerstvením, kdy na chlebíčcích bylo vyskládáno ze sýra velké Z. Když se podíváte na Facebook pana Kalvody, tak asi pochopíte, že to nebylo náhoda, ať se to vysvětluje jakkoli, a nám to přišlo trochu neslučitelné s tou dobou, která teď je. A na základě toho jsme se rozhodli udělat, co máme v kompetenci,“ řekl dnes starosta města David Hlaváč (ODS).

Rada města proto k dnešnímu dni odvolala Kalvodu z funkce předsedy i člena komise dopravy a veřejného pořádku a zároveň vyzvala k rezignaci na funkci zastupitele.

Reklama

Doporučované