Hlavní obsah

Spolu se Schillerovou z ministerstva odešli i dva její fotografové

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Alena Schillerová si s sebou z ministerstva bere i profesionální fotografy.

Reklama

Ministryně financí Alena Schillerová zaměstnala na úřadu dva fotografy. Její náhradník Zbyněk Stanjura už je nepotřebuje.

Článek

Po odchodu Aleny Schillerové (ANO) z ministerstva financí odešli také dva její fotografové, informoval Deník N. Fotografové David Šedivý a Jakub Konečný skončili na vlastní žádost dva dny poté, co se Petr Fiala stal premiérem.

Alena Schillerová, známá svou zálibou v sociálních sítích, využívala služeb celkem tří profesionálních fotografů, všichni zároveň spolupracují nebo v minulosti spolupracovali také s hnutím ANO. Šedivý a Konečný byli zaměstnáni přímo na tiskovém odboru ministerstva.

Šedivý měl na starosti sociální sítě ministryně financí, úřad za jejího vedení ale tvrdil, že jeho náplň práce je širší. Ministerstvo neplánuje jejich pozice znovu obsadit. Agendu odboru podle mluvčího zvládají stávající zaměstnanci.

Z transparentního účtu ANO vyplývá, že oba fotografy v průběhu loňského roku zároveň platilo také hnutí. Jen do července podle deníku vyplatilo Konečnému 145 tisíc korun, Šedivému 120 tisíc.

Pro Blesk odcházející ministryně řekla, že jeden z fotografů pro ni bude i nadále pracovat. Schillerovou v minulosti fotil také třetí fotograf Petr Kořínek. Nebyl však zaměstnancem úřadu, pracoval na dohodu o pracovní činnosti.

Reklama

Doporučované