Hlavní obsah

Fialova vláda bude kompletní. Prezident jmenuje Nekulu v pondělí

Foto: Jiří Ovčáček

Společný novoroční oběd prezidentského a premiérského páru

Reklama

Prezident Zeman jmenuje v pondělí posledního ministra Fialovy vlády. A s premiérem plánuje pravidelná setkávání.

Článek

Chybějícího člena nového kabinetu Petra Fialy jmenuje prezident Miloš Zeman v pondělí v poledne. Jde o ministra zemědělství Zdeňka Nekulu z KDU-ČSL. Po společném novoročním obědě s prezidentským párem na zámku v Lánech to oznámil premier.

„Domluvili jsme se, že už zítra v poledne se uskuteční jmenování nového ministra zemědělství,“ uvedl Petr Fiala.

Nekula si musel na své jmenování počkat, místo něj řídí ministerstvo jeho stranický šéf a současně ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Prezident nejmenoval lidoveckého politika spolu s ostatními ministry, protože při testu, který předcházel naplánovanému seznamovacímu setkání Nekuly se Zemanem, se u lidoveckého politika prokázalo onemocnění covid-19, a tak ministerský kandidát skončil v izolaci.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček na svém twitteru doplnil, že Zdeněk Nekula se s prezidentem setká na osobní schůzce již v 11 hodin, jmenování proběhne o hodinu později.

Premiér Fiala vedle toho také oznámil, že se s prezidentem dohodl na pravidelných schůzkách, aby se vzájemně dělili o své názory.

„Budeme se setkávat pravidelně zhruba jednou za měsíc,“ řekl předseda vlády.

Obdobně se v minulém volebním období setkával s prezidentem jak tehdejší premiér Andrej Babiš (ANO), tak i jeho vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Reklama

Doporučované