Hlavní obsah

Zemřel Radan Dolejš, kytarista skupiny Patrola Šlapeto

Foto: Profimedia.cz

Radan Dolejš (vpravo) po boku Jiřího Suchého.

Reklama

Ve věku 57 let v neděli v Praze zemřel hudebník, dramaturg, scenárista a režisér zábavných pořadů Radan Dolejš. ČTK o úmrtí informovala rodina, žádá média o respektování soukromí.

Článek

Dolejš se v hudební oblasti proslavil jako kytarista skupiny Šlapeto, později Patrola Šlapeto. V televizích je podepsán například pod mnoha scénáři výročních koncertů nebo pořadů k vyhlášení nejen sportovních anket, například Atlet roku.

Radan Dolejš byl dlouholetým šéfem legendární skupiny Šlapeto. V roce 2001 založil společně s Karlem Hozou skupinu Patrola Šlapeto, staropražskou kapelu věnující se interpretaci nejslavnějších hospodských písní minulých století a převážně části repertoáru Karla Hašlera.

V letech 1998 až 2009 působil jako dramaturg, scenárista a režisér zejména zábavných pořadů na TV Nova, v letech 2003 až 2007 na TV Prima a od roku 2002 do současnosti v České televizi, kde byl také nějaký čas výkonným ředitelem na ČT1.

Dolejš se narodil 9. dubna 1964, absolvoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, obor čeština a dějepis. Studoval také na Lidové konzervatoři Jaroslava Ježka. Od září 2017 učil na Pražské konzervatoři obor dějiny Jazzu a moderní populární hudby. Dolejš je autorem a spoluautorem několika knih zejména ve spojení s Janem Werichem a Jiřím Voskovcem.

Reklama

Související témata:

Doporučované