Hlavní obsah

„Je covid, klidně si půjdu sednout.“ Ústečan z filmu V síti jde do vězení

Foto: V Síti

Ilustrační snímek z natáčení dokumentu V síti.

Reklama

Muž kontaktoval přes sociální sítě protagonistky filmu, které se vydávaly za dvanáctileté, a žádal je, aby se svlékly nebo mu zaslaly intimní fotografie.

Článek

Dva roky ve vězení stráví Ústečan z dokumentu V síti o zneužívání dětí na internetu. Odvolací krajský soud se ztotožnil z rozsudkem okresního soudu, který Martinu Konopáskovi uložil nepodmíněný dvouletý trest, soud opravil pouze formální chybu.

Rozsudek je pravomocný, možné je podat pouze dovolání. Muže soud potrestal za to, že kontaktoval přes sociální sítě protagonistky filmu, které se vydávaly za dvanáctileté, a žádal je, aby se svlékly nebo mu zaslaly intimní fotografie.

„Proč bych podával dovolání, já si půjdu klidně sednout. Mám být v covidu zavřený tady ve státě nebo zavřený v base, jaký je v tom rozdíl,“ řekl Konopásek novinářům.

Osmačtyřicetiletý muž, který vypomáhal i na dětských táborech, se hájil tím, že si myslel, že dívkám je nejméně 16 let. „S tím přišel až v rámci své obhajoby,“ uvedl dnes soudce.

Konopáskovi hrozil až pětiletý trest vězení, jeho obhájkyně žádala zproštění obžaloby nebo trest podmíněný, státní zástupkyně navrhovala trest v polovině sazby. Konopásek podle obžaloby navazoval pod smyšlenými jmény od listopadu 2018 do února 2019 na sociální síti kontakt s dívkami, které se vydávaly za dvanáctileté. Ve skutečnosti to byly zletilé protagonistky dokumentu.

Reklama

Doporučované