Hlavní obsah

Je to podvrh, tvrdí ombudsman o kritice premiéra na Facebooku

Foto: Facebook veřejného ochránce práv

Stanislav Křeček.

Reklama

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček oznámil, že se obrátí na policii. Důvodem je status, který se měl objevit na jeho facebookovém profilu a kritizovat projev premiéra. Ombudsman se od textu distancoval.

Článek

„Projev pana presidenta nebyl vysloveně špatný, to rozhodně nikolv! Jenom mě nějak připoměl onu část ze života pasáčka ovci.“

Tak začíná příspěvek s hrubkami a faktickými chybami, který se měl v neděli večer objevit na Facebooku Stanislava Křečka a upozornila na něj novinářka Nora Fridrichová (viz níže).

Status reagoval na večerní vystoupení premiéra Petra Fialy (ODS), který v televizi promluvil k národu.

Sám ombudsman tvrdí, že jde o podvrh, s nímž nemá nic společného. „Jsem upozorňován na nějaký zmatený komentář k projevu premiéra. Je to fake. Projevy politiků již dlouho nekomentuji,“ napsal na svůj profil hned v pondělí ráno.

„Zaregistroval jsem více lidí, kteří to viděli nezávisle na sobě, ale opravdu nevím, o co jde,“ reagoval 84letý ombudsman na dotaz Seznam Zpráv.

„Profil je můj osobní a spravuji si ho sám a nikdo jiný by do něj samozřejmě mít přístup neměl. Ale jak říkám, moc se v tom nevyznám,“ dodal. Otázku, zda příspěvek z Facebooku smazal, nechal bez odpovědi.

Odpoledne Křeček na sociální síti uvedl, že se obrací na Policii ČR. „Pozornost, která je této v podstatě marginální věci věnována, svědčí o tom, že něco není v pořádku,“ napsal.

To Seznam Zprávám potvrdila i mluvčí úřadu ombudsmana Markéta Bočková. „Pan doktor si podle svých slov změnil heslo a bude to řešit s policií,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Doporučované