Hlavní obsah

Nehoda po zběsilé honičce s migranty. Policisté použili zastavovací pás

Foto: Policie ČR

Auto s propíchanými pneumatikami po noční honičce s policií.

Reklama

Policisté v noci pronásledovali ujíždějící auto s běženci. Zastavil je až nastražený zastavovací pás, řidič kvůli tomu havaroval. Dva z devíti mužů, kteří byli uvnitř auta, se zranili.

Článek

Ve dvě hodiny ráno přijala policie žádost o pomoc při pronásledování od slovenských kolegů. Auto s německou poznávací značkou jim nezastavilo při kontrole v Púchově a začalo ujíždět přes hraniční přechod u Střelné na Vsetínsku do České republiky.

„K pronásledování se na našem území přidalo ke slovenským kolegům několik našich hlídek. Řidič přesto ujížděl vysokou rychlostí dál a na výzvy k zastavení i nadále nereagoval,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

K zastavení vozidla použila policie v Bratřejově na Zlínsku zastavovací pás. Pronásledovaný vůz přes něj podle mluvčí přejel, načež narazil do kovového zábradlí.

„Uvnitř vozu se nacházelo devět mužů. Dva z nich byli lehce zraněni. Převaděče syrské národnosti žijícího v Německu jsme na místě zadrželi,“ uvedla Kyšnerová.

Syrské uprchlíky policisté převezli do migračního zařízení v Holešově na Kroměřížsku, kde je identifikují.

Foto: Policie ČR

Záběr na poničené auto po noční honičce.

Minulý týden zajistili policisté ve Zlínském kraji v souvislosti s kontrolami na hranicích se Slovenskem dva běžence. O týden dříve jich bylo 54, v předcházejících týdnech 83, 287, 441 a 664.

Od 29. září do pondělního rána zajistili policisté jen ve Zlínském kraji 3204 migrantů a zadrželi 31 převaděčů. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytli zástupci policie.

Hranice se Slovenskem kontrolují stovky policistů, pomáhají jim celníci a vojáci. Pohybují se na 27 bývalých hraničních přechodech v České republice. Policie hlídá i takzvanou zelenou hranici. Ve Zlínském kraji kontroluje sedm silničních a dva železniční hraniční přechody. Pro migranty je ČR vesměs tranzitní zemí, směřují hlavně do Německa.

Ve středu vláda rozhodla o prodloužení kontrol na hranicích se Slovenskem, a to do 27. prosince. Počty běženců sice klesají, vláda bude ale dál sledovat, jak se bude situace během zimy vyvíjet.

Reklama

Související témata:
Ujíždění

Doporučované