Hlavní obsah

Razie v Říčanech. Policie zasahuje i v sídle středočeských silničářů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje je v hledáčku policie už delší dobu. Zásah souvisí s rozsáhlou akcí policie na pražském magistrátu.

Článek

Policisté zasahují v sídle středočeských silničářů v Říčanech u Prahy.

„Mohu to potvrdit, poskytujeme maximální součinnost,“ řekla Seznam Zprávám mluvčí silničářů Petra Kučerová. Dodala, že další informace o policejní akci nemá.

Rozsáhlou akci zahájili ve středu ráno policisté také na několika místech v Praze. Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu prohledali mimo jiné kancelář primátorova náměstka Petra Hlubučka na pražském magistrátu a byli také v sídlech pražského dopravního podniku a Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Podle informací Seznam Zpráv zásah v Říčanech s osobou náměstka Hlubučka souvisí.

Vyšetřovatelé se podle zjištění Seznam Zpráv zajímají mimo jiné o starší zakázky – z éry let 2017 až 2020, kdy kraj vedlo ANO v čele s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou.

Zakázky Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje vyšetřují detektivové už třetím rokem, obvinili několik lidí pro úplatky a manipulaci se zakázkami.

Jak Seznam Zprávy zjistily už dříve, jsou mezi nimi dnes už bývalý ředitel správy silnic Zdeněk Dvořák a kladenský podnikatel Otto Zach. Není jisté, jestli aktuální zásah souvisí s těmito staršími kauzami.

Bývalý šéf silničářů Dvořák je podepsaný pod téměř milionovou smlouvou na ořez stromů na Kolínsku a Kutnohorsku – silničáři si na práci najali šéfkuchaře bez dohledatelných zkušeností v tomto oboru. Navíc to byl ředitelův kamarád z vesnice a z mysliveckého spolku. Jak ukázal pozdější znalecký posudek, žádné ořezání stromů se neuskutečnilo.

Reklama

Doporučované