Hlavní obsah

Sledujeme aktuální kolony kvůli opravám Barrandovského mostu

Obávaná oprava Barrandovského mostu začala. Most zůstane po celou dobu rekonstrukce průjezdný.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Oprava Barrandovského mostu mění běžnou dopravní situaci v Praze. Podívejte se, jaká je aktuální situace na mostě a na objízdných trasách.

Článek

Barrandovský most přichází kvůli opravě o dva pruhy. Nejfrekventovanějšímu úseku tak hrozí přetížení. V mapách níže se můžete podívat na aktuální dopravní situaci v Praze.

Barrandovský most a bezprostřední okolí

Takhle vypadá aktuální situace přímo na Barrandovském mostu a nájezdech na něj. Zespodu vede Strakonická ulice od Příbrami, nalevo ulice K Barrandovu pro auta z Barrandova nebo Slivence a seshora přípoje z tunelů a Smíchova.

Barvy na mapě ukazují v reálném čase intenzitu provozu (od zelené - volný průjezd - až po červenou - souvislé kolony). Pro další aktualizaci mapy znovu načtěte tuto stránku.

Cesta od Příbrami a z Barrandova

Rampu ze Strakonické ulice na Barrandovský most nemohou motoristé během první fáze opravy použít. Řidiči přijíždějící směrem od Příbrami se tak musí připravit na omezení.

Dopravní situaci na Strakonické ulici je možné sledovat níže, jde o druhou vyznačenou trasu zprava. Vlevo je vidět jedna z objízdných tras, která vede ulicí K Barrandovu. Spojnice slouží ale také jako hlavní trasa do centra pro lidi z Barrandova a Slivence. Úplně vpravo pak barvy ukazují dopravní situaci na Modřanské ulici, po které k Barrandovskému mostu míří především obyvatelé Hodkoviček, Modřan a Komořan.

Příjezd z Brna po D1

Oprava Barrandovského mostu omezuje také provoz na příjezdových cestách do hlavního města. Po D1 kolem Říčan je totiž vyznačena jedna z objízdných tras. Řidiči se ale tady potkají s přijíždějícími směrem od Brna.

Na mapě níže můžete sledovat také úplně dole dopravní situaci na Pražském okruhu. Z něho vede přímo nahoru kolem Písnice ulice Libušská a zleva od Kunratic Vídeňská, obě důležité objížďky pro vozidla ze směru od Berouna a dálnice D5, kteří by za normálních okolností využili právě Barrandovský most.

Centrum města

Kvůli opravě Barrandovského mostu se může zahustit také doprava v centru. Konkrétně přes JiráskůvPalackého most.

Náhradní trasou přes Modřany

Místo Pražského okruhu mohou některá vozidla využít cestu přes Modřany a Zbraslav. Stačí když obyvatelé této městské části stejně jako řidiči přijíždějící ze směru od Příbrami odbočí na zbraslavský most Závodu míru. Zácpy se mohou tvořit jak na něm, tak v ulicích K PřehradámKomořanské. Tudy se vozidla dostanou po druhé straně Vltavy dále na Modřanskou a případně až k Jižní spojce.

Reklama

Doporučované