Hlavní obsah

V budově krajského úřadu ve Zlíně se střílelo, zemřela úřednice

Foto: Policie ČR

Policie před hejtmanstvím ve Zlíně.

Reklama

aktualizováno •

Policie a záchranná služba zasahovaly dopoledne v budově krajského úřadu ve Zlíně. Muž tam zastřelil svoji bývalou partnerku, posléze obrátil zbraň proti sobě.

Článek

„Devětadvacetiletý muž zastřelil svoji bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu, a následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu,“ uvedla policie na Twitteru.

Žena na místě zemřela, útočník je pod dohledem policie ve zlínské nemocnici. Její mluvčí Dana Lipovská ČTK řekla, že muž je v ohrožení života. „Muž má těžké poranění hlavy a mozku.“

Oznámení policisté přijali kolem půl desáté dopoledne.

„Na místo ihned po oznámení dorazily veškeré dostupné síly a prostředky. Policisté budovu zprvu uzavřeli, kontrolovali vstupy a výstupy a následně jsme budovu prohledali,“ popsala mluvčí policie Simona Kyšnerová. „V tuto chvíli je budova všem přístupná, pouze 14. patro je zcela uzavřeno.“

Hejtman: Tragická událost

Ve 14. patře jsou také kanceláře hejtmana, který nebyl v době události na úřadě osobně přítomen. „Šlo o osobní problém dvou mladých lidí, netýkalo se to chodu úřadu,“ řekl hejtman Radim Holiš (ANO).

Žena podle něj byla zaměstnankyně odboru kanceláře hejtmana. „Byla to mladá dáma, která patřila k oporám týmu, je to tragická událost,“ uvedl.

Někteří zaměstnanci jsou podle něj v šoku. Vedení kraje se podle něj bude zabývat tím, zda je možné posílit ochranu úřadu. „U vchodu je cedulka, že se nesmí vcházet se zbraní, ale nikdo to nekontroluje. Nemáme rámy. Budeme řešit, zda zpřísnit opatření,“ dodal.

Na místě byly i dvě posádky záchranné služby, jak potvrdil její mluvčí Jakub Omelka.

Mluvčí hejtmanství Soňa Ličková v tiskové zprávě uvedla, že dopoledne se v sídle kraje stala mimořádná událost.

„Za tragických okolností přišla o život zaměstnankyně Krajského úřadu Zlínského kraje. Věc vyšetřuje Policie ČR. Veřejnosti ani zaměstnancům nehrozí žádné nebezpečí,“ napsala.

Reklama

Související témata:

Doporučované