Hlavní obsah

Válek si vybral první posilu, má mu radit jeden z jeho předchůdců

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Vlastimil Válek se má stát ministrem zdravotnictví.

Reklama

Asi před měsícem dostal Leoš Heger nabídku, zda by chtěl být poradcem nastupujícího ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Poslanec TOP 09 Vlastimil Válek se již několik týdnů připravuje na to, že se stane nástupcem Adama Vojtěcha v čele Ministerstva zdravotnictví.

Dokládá to skutečnost, že Válek začal skládat tým svých budoucích spolupracovníků. V této souvislosti se obrátil také na svého dlouholetého přítele a bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera.

Oba spojuje nejen přátelství, jsou také odborníky ve stejném lékařském oboru - radiologii - a rovněž jsou členy TOP 09.

„S panem Válkem jsme dlouho kamarádi. Asi před třemi nebo čtyřmi týdny mi volal. Nabídl mi, abych se stal jeho poradcem,“ popsal pro Seznam Zprávy Heger.

„Když bude chtít, může mi klidně zavolat. Pokud budu moci, poradím mu,“ dodal.

Odmítl však, že by jako poradce musel jezdit do Prahy a pracovat přímo na ministerstvu. A to hlavně kvůli svému důchodovému věku. „Řekl jsem mu, že by si měl spíše v současné době vybrat nějakého epidemiologa,“ pokračoval.

Bezplatné rady

Válek pro Seznam Zprávy potvrdil, že Hegera oslovil, a to hlavně kvůli jeho zkušenostem.

„Je to bývalý ministr zdravotnictví. Leoš Heger se dlouhodobě věnuje zdravotnictví, i po svém odchodu z funkce ministra zdravotnictví s ministerstvem spolupracoval a věnoval se koncepci zdravotnictví i na úrovni kraje,“ uvedl Válek.

„Proto jsem ho požádal o pomoc a jsem velmi rád, že souhlasil. Poradenství od pana Hegera bude bezplatné a nebude na ministerstvu zaměstnán,“ dodal Válek.

Leoš Heger působil jako ministr zdravotnictví mezi roky 2010 až 2013 ve vládě premiéra Petra Nečase. Poté, co došlo k pádu jeho kabinetu, kandidoval do Sněmovny. Uspěl a čtyři roky byl opozičním poslancem za TOP 09.

Působil také v Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje nebo byl ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Reklama

Doporučované