Hlavní obsah

Zemřel Stanislav Huml, někdejší policejní šéf a poslanec Věcí Veřejných

Foto: Profimedia.cz

Stanislav Huml na snímku z roku 2011 v době, kdy byl poslancem.

Reklama

Do povědomí se zapsal jako ředitel středočeské dopravní policie, později vystupoval jako dopravní expert. Zemřel po krátké nemoci ve věku 66 let.

Článek

V 66 letech zemřel v úterý bývalý policista, poslanec a někdejší zastupitel města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav Stanislav Huml. O úmrtí informoval jeho syn, napsal server iDnes.cz.

Poslancem byl v letech 2010 až 2017, zastupitelem v letech 2010 až 2018.

„Drazí přátelé, známí a podporovatelé našeho táty. S obrovským zármutkem Vám musím oznámit, že po krátké nemoci nás včerejšího dne 28.12. 2021 navždy opustil bývalý policista, bývalý poslanec, otec, děda, manžel, správný a čestný muž - Stanislav Huml. Poslední rozloučení proběhne v rodinném kruhu. Prosíme o respektování soukromí,“ napsal Stanislav Huml mladší na facebooku.

Huml ve volbách v roce 2010 kandidoval za Věci veřejné (VV) jako nezávislý, do Sněmovny se dostal ze sedmého místa kandidátky Středočeského kraje díky preferenčním hlasům.

V dubnu 2011 v souvislosti s kauzou financování poslanců VV Vítem Bártou vystoupil z poslaneckého klubu Věcí veřejných a později začal spolupracovat s ČSSD.

Ve volbách Sněmovny v roce 2013 kandidoval za ČSSD ve Středočeském kraji a byl zvolen, přestože byl na kandidátce až 12. v pořadí a poslanců ČSSD bylo zvoleno v kraji šest.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 už nekandidoval. V komunálních volbách v roce 2018 obhajoval jako nestraník za ČSSD mandát zastupitele města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, ale neuspěl.

V roce 2014 na sebe Huml upozornil výrokem o tenistce Petře Kvitové. Tenistku tehdy kritizoval za to, že se z daňových důvodů přestěhovala do Monaka. Radiu Impuls řekl, že lidé, kteří se přihlásí do jiného státu, by měli přijít o české občanství. V posledních měsících pak na svém účtu na sociálních sítích sdílel mnohé konspirace o covidu-19.

Reklama

Související témata:
Stanislav Huml

Doporučované