Hlavní obsah

Donald Trump si chce porovnat IQ s ministrem zahraničí. Ten ho měl prý za pitomce

Kdo vyhraje souboj v poměřování IQ? Donald Trump, nebo jeho ministr zahraničí Rex Tillerson?Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump vyzval ministra zahraničí Rexe Tillersona ke změření IQ. Zareagoval tak na neshody, které teď oba muži mezi sebou mají.

Článek

Rex Tillerson údajně Donalda Trumpa označil za pitomce, a to během schůzky se zástupci Národní rady bezpečnosti v Pentagonu. Rozzlobit ho měl Trumpův proslov ke skautům, který byl podle mnoha kritiků vysoce zpolitizovaný. Sám Tillerson skautskou organizaci v minulosti vedl a nesouhlasil s tím, jak Trump k tisícům dětí promluvil.

Trump však této zprávě nevěří. „Myslím si, že to je falešná zpráva. Pokud to ale Rex Tillerson řekl, tak si asi budeme muset porovnat výsledky testů IQ. A já vám už teď můžu říct, kdo by vyhrál,” uvedl Trump v rozhovoru pro magazín Forbes.

Už minulý týden musel americký ministr zahraničí Tillerson uspořádat mimořádnou tiskovou konferenci, ve které vyvrátil, že uvažoval o odstoupení z ministerské funkce. Zda Trumpa doopravdy nazval pitomcem, však ve svém vystoupení před novináři neřekl.

Vztah mezi americkým prezidentem a Rexem Tillersonem je napjatý již delší dobu. Trump kritizoval například snahu Tillersona o vyjednávání se Severní Koreou.

„Řekl jsem Rexi Tillersonovi, našemu skvělému ministrovi zahraničí, že jenom ztrácí čas, když se snaží vyjednávat,” napsal Trump na začátku října na svůj twitterový účet.

Podle BBC Donalda Trumpa vytáčí mimo jiné i řeč těla amerického ministra zahraničí. Ten totiž prý při schůzkách s Trumpem protáčí oči nebo se hrbí, pokud s prezidentem nesouhlasí.

Reklama

Související témata:

Doporučované