Hlavní obsah

Doosan Bobcat otevře ve Zdicích skladovací halu, práci najde asi 80 lidí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Výrobce stavebních strojů Doosan Bobcat otevře ve Zdicích novou skladovací halu za 300 milionů korun. Využije ji pro příjem, kontrolu, třídění, skladování a přípravu materiálu a komponentů pro zásobování továrny v Dobříši.

Článek

V hale o velikosti 13 500 metrů čtverečních najde práci asi 80 lidí, se spuštěním provozu se počítá během příštího roku.

Novou halu pro společnost připravuje stavitel průmyslových zón Panattoni a investor do infrastruktury pro podnikání Accolade. Doosan Bobcat podle manažera komunikace Davida Frodla v posledních letech systematicky zlepšuje kvalitu provozu a navyšuje výrobní kapacitu.

„Konsolidace všech externích skladů do jedné lokality a zároveň rozšíření kapacity skladovacích prostor s využitím moderních technologií je dalším logickým krokem pro rozvoj našeho podnikání,“ uvedl Frodl. Projekt Panattoni ve Zdicích má podle něj strategickou pozici, disponuje přímým napojením na dálnici D5 i na infrastrukturu v Dobříši.

Podle generálního ředitele Panattoni pro ČR a Slovensko Pavla Sovičky nová hala nájemci zefektivnit provoz, protože nahradí několik dosavadních skladů na různých místech, a zároveň pomůže životnímu prostředí. „Dle našich odhadů koncentrace logistiky pod jednu střechu pomůže ušetřit tisíce litrů nafty měsíčně, a tedy i stovky kilogramů emisí skleníkových plynů,“ dodal Sovička.

Doosan Bobcat EMEA je předním světovým výrobcem kompaktních stavebních strojů. V Dobříši, kde má výrobní závod, tréninkové a inovační centrum a centrálu pro Evropu, Blízký východ a Afriku, zaměstnává přes 1500 lidí. Letos firma na světový trh dodá přes 25 000 strojů. V roce 2019 utržila rekordních 863 milionů eur (přes 23 miliard Kč), výsledky za loňský rok zatím nezveřejnila.

Reklama

Doporučované