Hlavní obsah

Doping do sportu nepatří, shodují se v anketě čeští sportovci. Fuksa by provinilcům zakázal sportovat

Čeští olympionici se shodují, dopující Rusové nemají na olympiádě co dělat. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Ruský sport zasáhla státem řízená dopingová aféra během olympijských her v Soči v roce 2014. Na olympiádě v Jižní Koreji bude jejich vlajka chybět. Výjimku dostali ti, kteří v Soči nestartovali nebo u nich doping nebyl prokázán. Soutěžit ale budou pod neutrální vlajkou.

Článek

„Byl bych klidně pro, aby dopující sportovci už nikdy nesměli profesionálně reprezentovat a účastnit se soutěží,“ říká kanoista Martin Fuksa. Doping do sportu podle něj rozhodně nepatří.

„Na druhou stranu, z pohledu sportovce můžu potvrdit, že olympiáda je pro každého z nás vrchol kariéry. A já bych rozhodně nechtěl brát vinu za někoho jiného, takže je dobře, že čistí Rusové mohou alespoň soutěžit pod neutrální vlajkou. Ti, co dopovali, tam je to bez debat, ti nemají na olympiádě co dělat,“ dodává čtyřiadvacetiletý účastník LOH 2016 v Riu de Janeiru.

Souhlasí s ním i plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková, stejně jako veslař Ondřej Synek. Na reakce českých sportovců na ruskou dopingovou aféru se podívejte nahoře ve videu.

Rusku byla v úterý odebrána možnost reprezentovat svou zemi na únorových olympijských hrách v Jižní Koreji vzhledem ke státem řízené dopingové aféře. Ta podle MOV probíhala během olympiády v Soči v roce 2014.

Reklama

Doporučované