Hlavní obsah

Dopravní služba novoměstské nemocnice má nové sanitky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Krajem zřizovaná Nemocnice Nové Město na Moravě na Žďársku má dvě nové sanitky pro Dopravní zdravotní službu (DZS) za 2,867 milionu korun.

Článek

Služba zaměstnává 18 řidičů a loni přepravila asi 31 000 pacientů. Nové vozy mají především zvýšit komfort přepravovaných. Za poslední čtyři roky DZS novoměstské nemocnice dostala sedm nových vozů. Dohromady má 18 sanitek. Loni každá z nich najela více než 42 tisíc kilometrů.

„Pořízené sanitky jsou vybaveny novými polohovatelnými sedačkami pro pacienty, infarktovým křeslem a pojízdným, výškově nastavitelným lehátkem. Komfort pro pacienta je v ambulantním prostoru zajištěn díky účinnému topení pro zimní provoz a klimatizaci pro letní období,“ řekl vedoucí DZS Pavel Zdražil. Řidičům má práci zpříjemnit moderní navigace a klimatizace.

Přepravu sanitkami DZS využívají oddělení nemocnice, obvodní lékaři, ale i soukromé osoby. „Zaměstnanci dopravní zdravotní služby sváží biologické vzorky k laboratornímu vyšetření, podílí se na koronerské službě, vozí léčiva nebo zdravotnické prostředky a zajišťují různé sportovní nebo společenské akce,“ uvedla mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová.

Novoměstská nemocnice má asi 1000 zaměstnanců a 457 lůžek. Loni hospitalizovala přes 19 tisíc lidí a její ambulance navštívilo asi 225 tisíc lidí. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné na webu nemocnice.

Reklama

Doporučované