Hlavní obsah

Dopravu na D35 brzdil kličkující řidič, který usínal za volantem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Kolonu vozidel na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Ostravu vytvořil ve středu odpoledne řidič osobního auta, který si to „šněroval“ po dálnici.

Článek

Při jízdě zavadil několikrát o svodidla, ostatní řidiči ho nemohli předjet. Policistům se po upozornění svědků podařilo motající se vůz stáhnout z dálnice. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Policisté dostali o náměsíčné jízdě osobního auta Škoda Octavia několik oznámení na linku 158.

„Podle oznamovatelů řidič osobního vozidla kličkoval po dálnici ze strany na stranu a v několika případech zavadil o svodidla. Místy jel jen šedesátikilometrovou rychlostí. Za ním se začala vytvářet kolona vozidel, řidičům se nedařilo kličkující vozidlo předjet,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policistům se podařilo čtyřiapadesátiletého řidiče z Opavska na 283. kilometru u Přáslavic zastavit a stáhnout nejbližším výjezdem z dálnice. Ten policistům řekl, že ráno vyjel z Opavy do Českých Budějovic. Když se vracel, většinu cesty jel proti slunci a mezi Prostějovem a Olomoucí začal pociťovat únavu. Patrně pod jejím vlivem usínal a místy narážel do svodidel.

Policisté následně zmapovali úsek řidičovy jízdy a na třech místech objevili a zdokumentovali poškozená ocelová svodidla. Škoda na nich činí 20 000 korun, ale dalších 150 000 korun bude stát majitele oprava auta.

Reklama

Související témata:

Doporučované