Hlavní obsah

Dortmund proti Pavlenkovi s Gebre Selassiem musí uspět, jen tak udrží šanci na titul. Sledujte přenos Televize Seznam

Borussie Dortmund už si nemůže do konce sezony dovolit další ztráty.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Dortmund měl v průběhu sezony v čele bundesligové tabulky sedmibodový náskok, jenže tři kola před koncem sezony už tabulku vede Bayern Mnichov o dva body. Borussie tak musí v přímém přenosu Televize Seznam na hřišti Werderu Brémy bezpodmínečně uspět, aby před samotným závěrem ročníku udržela naději na titul. Duel Dortmundu proti týmu s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theo Gebre Selassiem můžete sledovat v sobotu od 18:15 hodin.. Studio moderuje Jindřich Šídlo a jako host tentokrát dorazí bývalý dlouholetý záložník Hamburku David Jarolím. Komentují Radek Barkman společně s Jaromírem Bosákem.

Článek

Borussie Dortmund v průběhu sezony přišla o pohodlný náskok v čele Bundesligy a pustila tak Bayern Mnichov do trháku na cestě za sedmým titulem v řadě. Tři kola před koncem ročníku tak bavorský gigant vede Bundesligu o dva body.

Die Schwarzgelben v minulém kole prohráli se Schalke 2:4. V derby se navíc pro příští dva zápasy vykartoval Marco Reus, když v 60. minutě dostal přímou červenou kartu za tvrdý faul. A právě absence kapitána Dortmundu může být v konečném účtování rozhodující, vždyť Reus má v probíhajícím ročníku prsty ve třetině všech branek Borussie.

V Dortmundu ale živí naději na titul i díky zaváhání Bayernu, který v minulém kole remizoval v bavorském derby na půdě předposledního Norimberku. Teoretická šance Dortmundu na titul podpořená matematikou tak stále žije.

Navíc zatímco Dortmund čekají po Brémách ještě zápasy s Düsseldorfem a Mönchengladbachem, tedy momentálně desátý a pátý tým tabulky, tak Bayern čeká do konce sezony třetí Lipsko a čtvrtý Frankfurt, který je navíc posledním německým týmem v semifinále jednoho z evropských pohárů.

Navíc Dortmund se nemusí v ofenzívě spoléhat pouze na kapitána Reuse. Čerstvě devatenáctiletý Jadon Sancho si během března a dubna připsal tři góly a pět asistencí a v hokejové terminologii má navíc zázračné dítě anglického fotbalu v končící sezoně už 11+17. Pro srovnání takový Lionel Messi si v ročníku, který zakončil jako devatenáctiletý, připsal čtrnáct branek a dvě asistence.

A vedle Sancha v Dortmundu sází také na útočníka Paca Alcácera. Španěl, který ve finále mistrovství Evropy do 19 let v roce 2011 sestřelil v prodloužení českou reprezentaci, válí po přestupu z Barcelony v Dortmundu, za který už stihl 17 bundesligových branek.

Navíc v Dortmundu už podobný zázračný finiš sezony zažili. Konkrétně na začátku milénia v sezoně 2001/2002. Tým okolo Márcia Amorosa či Jana Kollera s Tomášem Rosickým ztrácel tři kola před koncem ročníku na první místo pět bodů, a přesto se radoval z mistrovské trofeje.

Zopakuje velmi mladý tým švýcarského kouče Luciena Favreho pohádkový finiš Borussie ze začátku milénia nebo si Bayern dokráčí pro sedmou „meisterschale“ v řadě? Poslední bundesligové kolo se hraje 18. května, ale o konečném umístění výrazně napoví už zápas Dortmundu v Brémách.

Přímý přenos Werderu s Borussií začíná v sobotu na Televizi Seznam od 18:15 hodin.

Reklama

Doporučované