Hlavní obsah

Doufala jsem ve spravedlnost a naděje se splnila, říká Zdena Mašínová

Rozhovor se Zdenou Mašínovou.

 

Reklama

Rozhovor se Zdenou Mašínovou, která po letech sporů o rodinný majetek uspěla u soudu v Kolíně.

Článek

Zdena Mašínová má po středečním verdiktu Okresního soudu v Kolíně velkou šanci získat zpět rodinný statek v Lošanech na Kolínsku, o který se roky soudí.

Díky rozsudku, zatím nepravomocnému, může o majetek usilovat v dědickém řízení. Nejen proto ji však verdikt potěšil. V rozhovoru pro Seznam mluví také o radosti z toho, že u českého soudu lze najít spravedlnost.

„Samozřejmě, je to až nepředstavitelný úspěch," říká dcera jednoho z legendárních hrdinů protifašistického odboje generála Josefa Mašína. „I když jsem byla hodně skeptická, přece jenom jsem doufala ve spravedlnost. Jela jsem sem s jistou nadějí, která se splnila."

Video: Proč soud vyhověl Zdeně Mašínové a její první reakce

Zdena Mašínová uspěla u soudu v KolíněVideo: Jaroslav Gavenda

Zdena Mašínová usiluje o lošanský statek od roku 1989, ale hlavní soudní bitva začala před pěti lety. Několikrát ji soudy odmítly, ale nevzdávala se.

„Hlavně za to mohla myšlenka na mé rodiče, mého otce, kterému na tomto místě velmi záleželo. Je to jeho rodiště, kde vlastně celý rod staletí bydlel, a proto se mi i zdá, že já jako poslední člen tohoto rodu mám povinnost se o to postarat," řekla Seznamu.

Celý rozhovor si můžete pustit v úvodu tohoto článku.

Reklama

Doporučované