Hlavní obsah

Doufáme, že ostravští voliči nejsou tak hloupí, aby vyslali Paroubka do Senátu, zní z konkurenční ODS

Ostravský zastupitel míní: „Poté, co jsme si o všem mohli přečíst v denním tisku, tak už konečně chápu výrok Jiřího Paroubka Kdo na to má, pánové?, takže už je jasné, odkud se bralo financování strany, kterou tehdy reprezentovaly jeho osoby.”Video: Seznam.cz

 

Reklama

„Doporučil bych panu Paroubkovi, aby si nejprve udělal pořádek ve svých domácích financích,” řekl Seznamu Martin Štěpánek, ostravský zastupitel za ODS. Právě na severu Moravy se Paroubek uchází o post senátora.

Článek

Zatímco Jana Feberová, sociálnědemokratická primátorka Havířova, nechtěla příliš předjímat, zda a jak může aféra Paroubkovi uškodit, neboť, jak řekla, kauza bude mít ještě velké pokračování, občanský demokrat Štěpánek zvolil tvrdší slova. „Doufám, že nemáme ostravské voliče natolik hloupé, aby vyslali takového člověka do Senátu,” řekl.

Oba tak reagovali na aktuální aféru manželů Paroubkových. Petra Paroubková se momentálně s politikem rozvádí a soudí o výživné. O tučných kontech, ke kterým podle ní její manžel přišel nelegální cestou, se nyní rozhodla promluvit pro Seznam.cz. Mimo tyto informace prozradila i další věci z jejich osobního života.

Paroubek je podle jejích slov velký hráč a také herec. „Umí se k jistým situacím postavit tak, že ani nepoznáte, jestli je rozhozený, nebo ne. Je skvělý manipulátor a určitě to popře, jako popřel všechny ostatní věci,” sdělila v rozhovoru Paroubková.

Jiří Paroubek se nejdříve k celému tvrzení své ženy nechtěl vyjadřovat, nakonec ale i on sdělil svůj pohled na věc. „Trvám na svém vyjádření, tedy že jsou to samozřejmě jen lži, že je to účelové šest týdnů před volbami, a pokud si myslí má budoucí bývalá žena, že jsem, řekněme, vykonal nějaké trestné činy, tak má oznamovací povinnost, ať zajde na Policii České republiky a předloží důkazy. Až budu mít před sebou důkazy, tak se můžu vyjádřit. Do té doby jsou to jen drby a lži.”

Expremiér aktuálně kandiduje na Ostravsku do Senátu. Politici Moravskoslezského kraje zaujímají k situaci rozdílné názory.

„Mně nepřísluší vůbec se k tomu vyjadřovat, protože nevím, jak to vlastně ve skutečnosti je, jaké jsou důkazy a tak dále. Takové věci by měly zůstat za zavřenými dveřmi,” dodala primátorka Havířova.

Štěpánek z ostravské ODS je jiného názoru. „Poté, co jsme si o všem mohli přečíst v denním tisku, tak už konečně chápu výrok Jiřího Paroubka Kdo na to má, pánové?, takže už je jasné, odkud se bralo financování strany, kterou tehdy reprezentovaly jeho osoby.”

Na otázku, zda by měl i přes tohle nové zjištění Jiří Paroubek kandidovat na Ostravsku do Senátu, byly odpovědi nepřekvapivě opět rozdílné. Podle primátorky Havířova je Paroubkova kandidatura do Moravskoslezského kraje čistě jeho věc. Záleží jen na lidech, jestli ho budou chtít volit, či nikoliv.

Zastupitel města Ostravy Martin Štěpánek naopak řekl toto: „Já bych panu Paroubkovi doporučil, aby si nejprve dal do pořádku rodinné finance, a doufám, že nemá ostravské voliče natolik hloupé, aby vyslali takovéhoto člověka do Senátu.”

Reklama

Doporučované