Hlavní obsah

Letní ráno: Rady, jak trávit dovolenou v karavanu. Kam na ryby. A jak se zchladit bylinkami

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (10. 7. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Program Letního rána 10. 7. 2019

00:10 – Zprávy

7:27 – Čas na to začít shánět půjčovnu obytných vozů nebo karavanů už dávno vypršel, prázdniny se rozjely na plno. Nicméně pořád máte šanci v mnoha půjčovnách, kapacity nejsou vyčerpané. Obytná auta jsou v kurzu a stále více Čechů si je nejen pořizuje, ale hlavně půjčuje. Vidina dobrodružné dovolené je lákavá, ale stejně tak je důležité seznámit se i s dalšími aspekty tohoto typu cestování. „Zájem Čechů o karavany je dost velký a neustále roste,“ říká Jan Bizík, předseda Sdružení dovozců obytných vozidel.

14:59 – Klimatická změna ohrožuje vzácnou krkonošskou tundru a během deseti let nejspíš zmizí staré lesy v nejatraktivnějších lokalitách. Už loni kvůli suchu vyschla lokalita mezi turisty známá jako pramen Labe. Víc v reportáži Michaely Rambouskové.

18:34 – Infoservis: Kolik cukru je v oblíbeném ovoci

30:16 – Tropické teploty sice ustoupily, ale jen na čas. Co nevidět budeme opět hledat stín a ochlazení. A s tím nám mohou pomoci různé nápoje a bylinky nebo různé spreje vyrobené z bylin. Jak si je umíchat doma? Host: Monika Poledníková, fytoterapeutka. Prozradila, že nejvíc nás v parných dnech ochladí máta. „Je skvělá, roste všude jako plevel, může si ji vypěstovat každý,“ dodala.

39:28 – Jak nás vidí svět: večerníčky

44:30 – Kam na ryby o dovolené. Host: Tomáš Kočica, mluvčí Českého rybářského svazu

1:00:00 – Zprávy

1:06:00 – Dovolená v obytném voze. Host: Jan Bizík, předseda Sdružení dovozců obytných vozidel

1:15:30 – Některé směnárny dostaly statisícové pokuty za podvádění klientů. Horší ale je, že dál porušují zákon, a to přímo před kamerou Seznamu. Reportáž Janka Rubeše.

1:20:05 – Módní magazín Šatna

1:30:15 – Vyrobte si doma chladicí sprej. Host: Monika Poledníková, fytoterapeutka

1:40:05 – Ochutnávka z magazínu Slavní: Leona Machálková vzpomíná na boom českých muzikálů, na svou roli Adriany v Drákulovi Karla Svobody.

1:44:14 – Nejdůležitější veličina, která ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je teplota vody. Ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od –2 °C až do plus 48 °C , to je teplota, ve které dokážou žít některé rybky v horkých pramenech. U nás ale takové extrémy přece jen nezažijí. Víc vysvětlí Tomáš Kočica, mluvčí Českého rybářského svazu.

1:52:30 – Ze dvora s Hugo Hromasem: Jak vypadá skutečný život na farmě? V pořadu provází Michal „Hugo“ Hromas kurníky, slamníky, zahradami, sady, kůlnami… A vaří – jednoduše a chutně. Tentokrát se vypravil na ekofarmu v Žatci, kde bude mimo jiné chystat česnekovou majonézu, brambory v listí a čerstvou kedlubnu na másle.

Letní ráno sledujte na Televizi Seznam celé prázdniny od 8:00.

Reklama

Doporučované