Hlavní obsah

Dozvuky rozvodu mistrů světa. Kovaříkovou trestal soudce, pro jehož ženu pracuje nová partnerka Novotného

Případ Radky Kovaříkové dále pokračuje.

 

Reklama

Mistryně světa v krasobruslení Seznamu řekla podrobnosti o soudním líčení, které pro ni skončilo podmínkou.

Článek

Partnerský spor mezi bývalými mistry světa v krasobruslení Radkou Kovaříkovou a René Novotným dospěl nedávno až k trestnímu senátu.

Bývalá krasobruslařka zde byla odsouzena k podmínce 27 měsíců s odkladem na dva roky, protože podle soudu násilím vnikla do bývalého domu, kde před rozvodem s bývalým sportovním i životním partnerem žila.

Seznamu řekla, že nynější partnerka jejího bývalého manžela Soňa Novotná, která kvůli incidentu podala žalobu, pracuje pro manželku soudce, jenž jí trest udělil.

Případ krasobruslařky Kovaříkové řešil soudce Okresního soudu Brno-venkov Dušan Beránek a Seznamu potvrdil, že Soňa Novotná, která byla účastnicí sporu, pro jeho manželku pracuje.

Odmítá ale, že by to mělo vliv na jeho spravedlivé rozhodování.

„I kdybych tuto skutečnost věděl, nepokládal bych to osobně za důvod pro jakékoliv pochyby o mé nezaujatosti a nestrannosti v dané trestní věci, neboť Mgr. Soňu Novotnou neznám, neznám ani jejího manžela. Nemám poměr k věci ani k žádné z osob, jichž se týká. A o věci jako takové jsem získával informace toliko a pouze z trestního spisu a prováděných důkazů," napsal Seznamu v e-mailové odpovědi soudce Beránek s tím, že vazby lidí zainteresovaných v případu zjistil až během jednání a přímo v soudní síni na to upozornil.

Uvedl také, že námitku na podjatost v případu Radky Kovaříkové nikdo nepodal. Ani státní zástupce ani obhájci ani obžalovaní. To, že námitku na podjatost nepodala, potvrdila i sama Kovaříková.

Na otázku proč bez dalšího komentáře uvedla, že věc byla v rukou obhájce.

Podívejte se na celý rozhovor s Radkou Kovaříkovou:

Rozhovor s Radkou Kovaříkovou.

René Novotný a Radka Kovaříková patřili k nejlepším sportovním dvojicím v krasobruslení. Jezdili na světových šampionátech, na olympiádě. Jejich společný život však skončil špatně - rozsudkem soudu.

V historii československého nebo českého krasobruslení není úspěšnější pár než Radka Kovaříková a René Novotný.

Nebýt nepřízně rozhodčích a lobby pro jejich soupeře - v krasobruslení nic výjimečného - mohli Kovaříková s Novotným dokonce v Albertville 1992 získat olympijskou medaili.

Společná kariéra mistrů světa končila exhibicemi v roce 2009. Jejich partnerský život ale tak úspěšný nebyl. Rozvedli se před sedmi lety.

Reklama

Související témata:

Doporučované