Hlavní obsah

Dragoun na koncertě v Brně představí nové album, k písni Bárka má klip

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Zpěvák, klávesista a skladatel Roman Dragoun pokřtí 29. srpna dvojalbum s 19 autorskými skladbami v orchestrálním aranžmá. Nahrávka nese název Roman Dragoun Projekt, stejně jako koncertní program, který byl jejím předobrazem.

Článek

Koncertní program měl premiéru v roce 2017 na festivalu Groove Brno. Dvojalbum vyšlo v dubnu, kdy také Dragoun oslavil 65. narozeniny. Nyní zveřejnil druhý videoklip k písni Bárka.

Klip se natáčel na jevišti Divadla Bolka Polívky, kromě Dragouna v něm účinkuje také komorní orchestr a kapela B-Side Band Josefa Buchty. Píseň Bárka celou desku otevírá. Z klipu vyzařuje pozitivní energie, věří Dragoun.

„Píseň Bárka jsme vybrali hlavně proto, že je pozitivní a veselá. Je to skvělé aranžmá, které dává prostor jednotlivým sekcím ukázat muzikantskou vyzrálost a nadhled,“ doplnil producent desky Josef Buchta.

Křest dvojalba se uskuteční 29. srpna při koncertu Roman Dragoun Projekt v Brně na Biskupském dvoře. Termín je náhradou za neuskutečněný podzimní koncert, vstupenky na původní datum zůstávají v platnosti, další jsou stále v předprodeji.

Písecký rodák Dragoun prošel kapelami Futurum, Progres 2, Stromboli, T4, His Angels nebo Supergroup. Odehrál více než stovku představení v titulní roli muzikálu Jesus Christ Superstar v divadle Spirála. Dvojalbum Roman Dragoun Projekt je jeho šestým sólovým počinem, podílel se na desítkách dalších s různými hudebními uskupeními.

Reklama

Související témata:

Doporučované