Hlavní obsah

Drahoš přivezl bedny na Ministerstvo vnitra. Získal od lidí přes 140 tisíc podpisů

Kandidát na prezidenta Drahoš odevzdává podpisy od občanů.

 

Reklama

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš odevzdal dopoledne na Ministerstvu vnitra podpisy, které od lidí získal v rámci kampaně.

Článek

Volební tým Drahoše ukončil sběr k 15. říjnu. Lenka Pastorčáková z jeho týmu už dříve poznamenala, že dva podpisy přišly i z Austrálie a jedna z dobrovolnic nasbírala téměř 1200 podpisů. Drahošovi pomáhá asi dva tisíce dobrovolníků, nejstarší dobrovolnici je 102 let.

Drahoš patří mezi hlavní kandidáty prezidentské volby společně s prezidentem Milošem Zemanem nebo textařem Michalem Horáčkem.

Další z kandidátů, lékař Marek Hilšer, ve čtvrtek oznámil, že se mu nepodařilo získat dostatečné množství podpisů. Proto si sehnal podporu u 11 senátorů a může tedy kandidovat na Hrad.

Termín na odevzdání kandidatury Ministerstvu vnitra je do 7. listopadu. Dosud tak učinili bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer, textař a podnikatel Michal Horáček, hudebník a předseda strany Rozumní Petr Hannig, šéf Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek a bývalý šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek.

Reklama

Doporučované