Hlavní obsah

Dráhy čekají nápor cestujících. Na prodloužený víkend posílí spoje o 4500 míst

Na trase z Prahy do Ostravy nebo do Brna a zpět České dráhy nasadí 40 posilových vozů.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

České dráhy posílí o nadcházejícím prodlouženém víkendu vlaky o 4500 míst. Vozy pojedou například do Brna, Ostravy nebo do Českých Budějovic.

Článek

O prodlouženém víkendu od této středy do pondělí 20. listopadu České dráhy posílí vlaky o 4500 míst. Nejvíce posilových vozů vyjede na linkách z Prahy na Moravu a z Prahy do Plzně a Českých Budějovic.

Na trase z Prahy do Ostravy nebo do Brna a zpět České dráhy nasadí 40 posilových vozů. Na linkách do Plzně a Českých Budějovic přibude celkem po 20 vozech.

Posíleny budou i rychlíkové spoje mezi Brnem a Bohumínem. Další vozy bude dopravce udržovat v záloze pro možnost operativního nasazení v situacích, kdy kapacita vlaků nebude stačit.

„Při posilování spojů dopředu se bude dopravce u vlaků zařazených v rezervačním systému ČD řídit především množstvím rezervací v jednotlivých spojích, proto všem doporučujeme včasnou rezervaci místa, a to alespoň dva, nejpozději však jeden den dopředu,“ uvedly ČD.

České dráhy spoje posilují pravidelně o svátcích nebo kvůli významným sportovním a kulturním událostem. Největší nápor cestujících je čeká pravděpodobně o Vánocích.

Reklama

Související témata:

Doporučované