Hlavní obsah

Drama na českých silnicích. Díky zátarasu pomocí kamionu a výhrůžkám pistolí policie zadržela zloděje aut z Rakouska

Jednoho z lupičů chytla policie na Jižní spojce v Praze.Video: Marek Baloun, Youtube.com

 

Reklama

Česká policie zadržela v sobotu v Praze a na Semilsku dva muže, kteří se podíleli na krádeži pěti aut v rakouském Neukirchen am Walde.

Článek

Policii se v sobotu podařilo zadržet dva zloděje aut cizí národnosti, kteří pomohli z autosalonu v rakouském Neukirchen am Walde odcizit čtyři auta značky Audi a jedno značky Volkswagen. Informovala o tom agentura ČTK s odvoláním na tiskovou zprávu policejního prezidia. Národnost pachatelů není známa, policie pouze uvedla, že se jedná o dva muže ve věku třicet a sedmačtyřicet let.

„Cestou Centra mezinárodní spolupráce v Mikulově jsme ve včerejších ranních hodinách obdrželi informaci, že v noci ze čtvrtka na pátek došlo v rakouském autosalonu v obci Neukirchen am Walde k odcizení čtyř vozidel značky Audi a jednoho vozidla značky Volkswagen. Poté, co jsme obdrželi zprávu, že tři vozidla značky Audi přejela přes česko-rakouskou hranici, ihned jsme tuto informaci předali všem hlídkujícím policistům. Zanedlouho se jim podařilo zadržet dvě z těchto vozidel, a to v Praze a v Libereckém kraji,” uvádí tisková zpráva.

První vozidlo bylo spatřeno v Praze na Jižní spojce. Policisté následně začali vůz pronásledovat. Řidič totiž na výzvy strážníků k zastavení nereagoval a snažil se ujet. Dopaden byl o pár minut později za použití donucovacích prostředků, když se s autem ocitl v dopravní zácpě. Ve stejný moment policie na dálnici D10 u obce Příšovice na Semilsku zadržela druhého cizince, a to za pomoci zátarasu a výhrůžek.

„Liberečtí dopravní policisté si jako místo pro zastavení řidiče s odcizeným vozidlem vybrali úsek silnice u benzinové čerpací stanice Shell a jako zátaras použili náhodně vybraný, v té době kolemjedoucí, kamion. Ten byl umístěn napříč oběma jízdními pruhy. V okamžiku, kdy policisté spatřili odcizené bílé vozidlo Audi s černou střechou, zastavili provoz a za použití hrozby střelnou zbraní donutili řidiče před zátarasem zastavit,” popsala mluvčí prezidia Ivana Nguyenová.

Třetí auto bylo nalezeno jen o pár kilometrů dále, v areálu pivovaru Svijany. Řidič zde auto zanechal a utekl.

Reklama

Související témata:

Doporučované