Hlavní obsah

Dres Eliáše vystoupal pod strop haly. Byl to Picasso na bruslích, říká muž, který ho pro Devils objevil

Patrik Eliáš legendou v New Jersey.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Patrik Eliáš je třetím českým hokejistou, jehož dres vystoupal pod střechu jedné z arén NHL. „Byl to Picasso na bruslích,“ říká pro Seznam bývalý skaut New Jersey, na jehož doporučení klub se svou legendou podepsal první smlouvu.

Článek

Dominik Hašek, Milan Hejduk a teď už i Patrik Eliáš. Dresy těchto tří hokejistů už visí pod stropem některé z arén NHL na počest výkonů, které ve svých klubech odváděli. O víkendu mezi nesmazatelné legendy vstoupil i Patrik Eliáš, jenž v dresu New Jersey odehrál všech osmnáct sezon kariéry.

Eliáš vévodí téměř všem útočným statistikám klubu, s Devils vyhrál dvakrát Stanley Cup. Po Jaromíru Jágrovi je druhým nejlepším českým útočníkem v NHL. V reprezentaci ho zlaté úspěchy vinou klubových povinností míjely.

„Měl neuvěřitelné hokejové IQ. Byl to pro mě Picasso na bruslích. Umělec, jenž viděl věci, které ostatní hráči neviděli. Ohromný hokejista a ještě lepší člověk. Občas neporozuměný, protože říká věci tak, jak jsou,“ říká o hráči s číslem 26 Jan Ludvig, bývalý dlouholetý skaut New Jersey, který Eliáše sledoval ještě v době, kdy hrával za Kladno. Právě na Ludvigův popud New Jersey s českým útočníkem podepsalo smlouvu.

Reklama

Doporučované