Hlavní obsah

Dříve jsem dřel, abych zaplatil účty. Teď si žiju svůj sen, říká britský písničkář Charlie Cunningham

Charlie Cunningham v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Charlie Cunningham je jméno, které asi slyšíte poprvé, pokud jste ho neobjevili na letošním ročníku Colours of Ostrava. Pozice skromného talentu roste obrovským tempem a další příležitost vychutnat si jeho osobitou kombinaci britské melancholie s flamencem bude 17. října v pražském Experimentálním prostoru NoD.

Článek

V našem rozhovoru na letošním ročníku Colours of Ostrava jsme probrali nejen vznik jeho svérázné prezentace, ale i období, kdy se protloukal životem a měnil zaměstnání, než se vydal po hlavě do hudby.

„Před sedmi nebo osmi lety jsem střídal nejrůznější zaměstnání a po večerech hrál a skládal. Jednoho dne jsem se rozhodl začít se tomu věnovat naplno. Když jsem do Španělska přijel poprvé, tak jsem si říkal, že to bude na dva měsíce. Nakonec z toho bylo dva a půl roku,“ zmiňuje Charlie a dodává: „Hlavně si dávám pozor, abych se moc neprezentoval jako flamencový kytarista. Je to žánr spíše pro místní, ale tento muzikantský přístup se mi vždy líbil. Zároveň jsem ale Angličanem, takže tato má hlavní stránka se projeví nejvíc. Ta technika je pro mě velkou výzvou a stále se mám hodně co učit.“

17. října Charlie zavítá do Prahy a můžete čekat hlavně špičkový přístup k melancholii: „Má tvorba tak nějak prostě dopadla. Vždycky jsem měl slabost pro melancholickou hudbu, ale určitě se nijak nelimituji. Nicméně to, co hraji na kytaru, jde většinou tím melancholickým směrem,” říká Cunningham.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované