Hlavní obsah

Drogy nebo prostituce v Praze. Co všechno uvidíte v pořadu Černota na Stream.cz

Pořad Černota má premiéru každý čtvrtek ve 20 hodin na Stream.cz.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Drogy, prostituce, internetoví predátoři a další témata, která podsvětí Prahy skrývá, jsou odhalena v dokumentárním cyklu Černota. V první sérii se Martin Klesnil a Patrik Fiala zaměřují na problematiku drog v centru Prahy. Odhalují, jak funguje organizovaná síť afrických naháněčů a proč s tím policie nic nedělá.

Článek

Autoři pořadu se pohybovali v terénu a setkávali se s dealery přímo na ulici při prodeji drog. „Nám je blízká skrytá kamera a snažili jsme se do toho prostředí infiltrovat, snažili jsme se nakupovat drogy a zkoušeli jsme, jak to funguje v tom byznysu,” říká Patrik Fiala.

„Je zajímavé, že největší konflikt jsme měli se strážníkem městské policie. Všechno uvidíte v pozdějších dílech, které se věnují prostituci. S těmi naháněči se nic vážnějšího nestalo kromě toho, že nás nachytali při natáčení,” vypráví Martin Klesnil.

Skupina drogových dealerů v Praze se stále rozšiřuje. Jsou to nejen Afričani, ale třeba i Poláci. „Šokovalo nás, kolik jich je – a každý den se ten počet navyšuje. A jak jsou organizovaní, není vůbec jednoduché je dostat, proto má policie tak těžkou práci. Mají u sebe většinou malé množství drog a zbylé mají v nějakých schránkách.”

Drogy v pořadu Černota v dalších sériích vystřídá prostituce a internetoví predátoři. Martin s Patrikem se snažili o prostituci natáčet i se sedmdesátiletou paní. „Když jsme s ní chtěli natáčet, okamžitě přestala komunikovat.” Autoři pořadu většinou komunikovali přes prostředníka.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované