Hlavní obsah

Drsná dovolená. Hotely kvůli krachu firmy Thomas Cook vyhazovaly hosty

Foto: Profimedia.cz

Zavřeno, zrušeno. Pro Brity je pád jejich ikony cestování těžkou ranou.

Reklama

Někteří britští turisté si stěžují, že byli v důsledku krachu cestovní kanceláře Thomas Cook vyhozeni z hotelu, kde právě pobývali. Informují o tom některá britská média. Kayleigh Robinsonová televizi Sky News například řekla, že její sestra, tchyně, neteře a synovci museli opustit hotel v Turecku, protože manažer hotelu neměl zaplaceno za zbytek jejich pobytu.

Článek

List Daily Mirror zase píše o rodině Hutchisonových ubytované v hotelu ve španělském městě Benidorm. Vedení hotelu prý mělo obavy, že Thomas Cook nezaplatí, a požadovalo proto po rodině přes 885 liber (zhruba 26 000 Kč). Mladí manželé a jejich pětiletý syn museli hotel opustit a najít si jiné ubytování, protože neměli dost peněz na zaplacení požadované částky.

Podobný příběh zažily také tři rodiny ze Skotska, které vyrazily na týdenní pobyt do Španělska. Každá z nich za něj zaplatila 1 500 liber (zhruba 44 000 Kč).

„Vzbudili jsme se a viděli ve zprávách, že Thomas Cook zkrachoval. Šli jsme do hotelové recepce, abychom zjistili, co se děje. Vedoucí recepce nám řekla, že pokud do poledne nezaplatíme za každou rodinu 1 000 eur (zhruba 26 000 Kč), budeme z hotelu vystěhováni,“ uvedl podle listu Daily Mirror člen jedné z rodin. „I kdybychom chtěli zaplatit, neměli jsme na to peníze. Byli jsme ponecháni na ulici,“ dodal.

Zadlužená společnost Thomas Cook, která patří k největším cestovním kancelářím na světě, v pondělí vyhlásila bankrot a vstoupila do likvidace. Firma si nedokázala zajistit dodatečné peníze, které požadovaly věřitelské banky, a britská vláda finanční pomoc poskytnout odmítla. V době krachu bylo s firmou na dovolené kolem 600 000 lidí, z toho zhruba 150 000 z Británie.

Reklama

Doporučované