Hlavní obsah

Drsné video z parku v Butovicích. Opilí mladíci zbili ochranku, policie žádá o pomoc

Průmyslová kamera zachytila zbití dvou mužů z ochranky parku.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Policie zveřejnila drsné záběry z průmyslové kamery. Zachytila partičku asi patnácti mladých mužů, kteří surově napadli muže hlídající park v pražských Nových Butovicích. Pro oba musela přijet záchranka.

Článek

V parku za nákupním centrem v Butovicích se sešla parta přibližně patnácti mladých lidí. „Začali konzumovat alkohol a celkově se chovat stále hlučněji. Odhazovali prázdné lahve a další odpadky. Na to reagovala ochranka nákupního centra, do jejíž kompetence tato odpočinková zóna patří. Dva pracovníci ochranky přišli podnapilou omladinu umravnit, přičemž ji zároveň vyzvali, aby způsobený nepořádek po sobě uklidili,” vysvětlil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

To některé z mladíků popudilo natolik, že pracovníky bezpečnostní agentury napadli tak brutálně, až skončili v péči přivolaných záchranářů.

„Událost prošetřují kriminalisté od šestého dubna pro trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví, kdy pachatelům v případě jejich vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,” dodal Hulan.

Kriminalisté podle něj pátrají jak po dvojici pachatelů, kteří se nejaktivněji podíleli na napadení ochranky, tak také po dvojici svědků, kteří mohou velkou měrou přispět k objasnění všech okolností celé události.

„Proto se v tuto chvíli obracíme s prosbou o pomoc na veřejnost. Prosíme každého, kdo byl svědkem této události, nebo kdo zná totožnost hledaných, aby tyto informace předal kriminalistům prvního oddělení druhého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158,” uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Doporučované