Hlavní obsah

Drtivý zájem o Chorvatsko: Žluté vlaky hlásí vyprodáno

Foto: Regiojet

Ilustrační fotografie.

Reklama

Soukromý dopravce spustil prodej jízdenek na vlak do chorvatské Rijeky a okamžitě zaregistroval historicky rekordní zájem. Linku zřejmě posílí.

Článek

Vlakové spojení do Chorvatska oznámil RegioJet začátkem června. Ve čtvrtek v 18.00 začal prodávat lístky a odbyt se vyšplhal do tisícových řádů. Cena jízdenky startovala na 590 korunách.

„Prodalo se více než 4000 jízdenek. Je to největší nápor na prodej jízdenek, který jsme zatím historicky zažili,“ popsal včerejší večerní poptávku pro Seznam Zprávy mluvčí soukromého dopravce Aleš Ondrůj.

Jeden vlak má přitom kapacitu 520 míst a spoj z Prahy přes Brno do Rijeky má fungovat třikrát týdně až do 25. září. V Chorvatsku už pak budou čekat autobusy, které budou české turisty rozvážet do jednotlivých letovisek na pobřeží Jadranu.

Češi zkrátka věří Chorvatsku

Počínaje červencem se ale spoje postupně plní a vyprodávají, a tak bude dopravce příští týden posuzovat, zdali frekvenci neposílí. „Češi na dovolenou v Chorvatsku rozhodně čekali - je vidět, že to je pro ně oblíbená a také bezpečná země,“ dodává Ondrůj.

Soukromý dopravce RegioJet začal ihned po rozvolnění opatření posilovat také domácí spoje. K zahraničí už se teď mimo něj upíná i konkurenční FlixBus, jehož autobusy budou do Chorvatska dvakrát denně jezdit od 18. června.

Do chorvatského Splitu pak tento týden obnovily linku také aerolinky Smartwings. Létat budou z počátku třikrát týdně.

Reklama

Doporučované