Hlavní obsah

Druhá vlna elektronické evidence tržeb může ohrozit drobné podnikatele

Studio Seznam Zprávy k druhé vlně EET: Hosty jsou náměstkyně ministra financí Alena Schillerová a datový expert Michal Bláha.

 

Reklama

Od prvního března se musí připojit do elektronické evidence zhruba 250 tisíc obchodníků. Na poslední chvíli to odkládá většina z nich.

Článek

Od prvního března se musí připojit do elektronické evidence zhruba 250 tisíc obchodníků. Na poslední chvíli to odkládá většina: K EET se stále nepřipojilo na 150 tisíc z nich.

Zatímco první prosincová vlna EET se týkala přibližně 40 tisíc hospodských a hoteliérů, v blížící se druhé vlně se má připojit násobně více podnikatelů.

Jak se na to připravují úřady? Zvládnou nápor podnikatelů, kteří to nechali na poslední chvíli? A co dodavatelé pokladních systémů? Lze očekávat nějaké problémy?

Podrobnosti se dozvíte ve speciálu redakce Seznam Zprávy, ve kterém vystoupí náměstkyně ministra financí Alena Schillerová a datový expert Michal Bláha.

Dopodrobna také probereme situaci, v níž se ocitla informační centra měst a obcí. Dosud si v nich turisté mohli vedle mapek a pohledů pořídit i suvenýry od drobných místních podnikatelů. Jak zjistila redakce Seznam Zprávy, s druhou vlnou elektronické evidence tržeb může tento byznys skončit.

Samotná infocentra spadající pod obce jsou sice z evidence vyjmuta, jenomže suvenýry nejčastěji prodávají v takzvaném komisním prodeji - a ten už EET podléhá. Naprostá většina center si kasy napojené na evidenci nechce pořídit, místo toho přestane zboží přeprodávat.

Reklama

Doporučované