Hlavní obsah

Držitel Czech Press Photo Michal Šula rozšířil redakci Seznam Zpráv

Titul Fotografie roku v soutěži Czech Press Photo získal v roce 2016 za snímek protičínských demonstrací v Praze. Podívejte se na výběr fotografií nového člena naší redakce.

Reklama

Článek

Když se podíváte na jeho fotky, dojde vám, že především emoce jsou tím, co Michal Šula předává divákům prostřednictvím svého vidění světa. Ať už je to sport, který má rád a sám se mu věnuje, nebo reportážní fotka, kterou dělá už víc jak dvacet let, vždy dokáže zachytit ten pravý okamžik.

Michal Šula se narodil v roce 1978 v Praze. Fotografovat začal na střední průmyslové škole, a protože mu to šlo, pokračoval studiem na Pražské fotografické škole na Vinohradech.

První reportáž mu otiskl již zaniklý Večerník Praha, z nějž po třech letech přestoupil do tehdy největšího domácího deníku Mladá Fronta Dnes. Zaměřuje se především na reportáž, fotí aktuality, politiku, kulturu a sport.

S fotoaparátem se zúčastnil několika významných sportovních událostí jako třeba mistrovství světa ve fotbale v Německu 2006 nebo mistrovství Evropy ve fotbale 2008, které se konalo ve Švýcarsku a Rakousku.

Za své práce získal celkem čtyři ocenění v soutěži Czech Press Photo. V roce 2016 vyhrál titul Fotografie roku za snímek z protičínské demonstrace během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Ve fototýmu Seznam Zpráv bude působit spolu s kolegy Davidem Neffem a Janem Mihaličkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované