Hlavní obsah

Držitel Czech Press Photo Michal Šula rozšířil redakci Seznam Zpráv

Titul Fotografie roku v soutěži Czech Press Photo získal v roce 2016 za snímek protičínských demonstrací v Praze. Podívejte se na výběr fotografií nového člena naší redakce.

Reklama

Článek

+20

Když se podíváte na jeho fotky, dojde vám, že především emoce jsou tím, co Michal Šula předává divákům prostřednictvím svého vidění světa. Ať už je to sport, který má rád a sám se mu věnuje, nebo reportážní fotka, kterou dělá už víc jak dvacet let, vždy dokáže zachytit ten pravý okamžik.

Michal Šula se narodil v roce 1978 v Praze. Fotografovat začal na střední průmyslové škole, a protože mu to šlo, pokračoval studiem na Pražské fotografické škole na Vinohradech.

První reportáž mu otiskl již zaniklý Večerník Praha, z nějž po třech letech přestoupil do tehdy největšího domácího deníku Mladá Fronta Dnes. Zaměřuje se především na reportáž, fotí aktuality, politiku, kulturu a sport.

S fotoaparátem se zúčastnil několika významných sportovních událostí jako třeba mistrovství světa ve fotbale v Německu 2006 nebo mistrovství Evropy ve fotbale 2008, které se konalo ve Švýcarsku a Rakousku.

Za své práce získal celkem čtyři ocenění v soutěži Czech Press Photo. V roce 2016 vyhrál titul Fotografie roku za snímek z protičínské demonstrace během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Ve fototýmu Seznam Zpráv bude působit spolu s kolegy Davidem Neffem a Janem Mihaličkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované