Hlavní obsah

Důl Darkov prochází rozsáhlou dezinfekcí

Foto: OKD

Hasiči v Dole Darkov.

Reklama

Na Dole Darkov těžební společnosti OKD v Karviné, kde je ohnisko koronaviru, začali hasiči provádět dekontaminaci. Na dole dnes začala také druhá vlna testování zaměstnanců.

Článek

OKD se domluvila s hasiči na dekontaminaci Dolu Darkov. Zajistí větší bezpečnost zaměstnanců OKD. Dvě desítky profesionálních hasičů se během tří dnů zaměří na šatny, koupelny, chodby, ale i kanceláře.

„Jsme velmi rádi za tuto spolupráci s profesionálními hasiči. Chci zdůraznit, že tato dezinfekce je nad rámec už přijatých opatření. Je to naše společná iniciativa, která podpoří stávající opatření doporučená hygieniky,“ uvedl výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.

Fotogalerie: Na Dole Darkov v Karviné se provádí rozsáhlá desinfekce

Profesionální hasiči stráví v prostorách Dolu Darkov celkem tři dny. V hermeticky uzavřených oblecích, rukavicích a speciálních maskách pomocí šesti generátorů horkého dezinfekčního aerosolu už v pondělí dekontaminovali koupelny a šatny Dolu Darkov.

„Je to náročnější organizačně, budova se musí vyklidit, utěsnit, pak probíhá samotný zásah, následuje odvětrání a opět se místo zpřístupní pro lidi,“ dodal ředitel provozu OKD David Hájek. Zdůraznil také, že stále probíhají každodenní dezinfekce společných prostor včetně dopravních nádob a vozíků, a to na všech lokalitách OKD.

„Moravskoslezští hasiči na začátku května dekontaminovali obdobným způsobem část Nemocnice v Chebu, Městské nemocnice v Ostravě nebo Domov pro seniory Iris. A to hlavně díky kvalitnímu vybavení – generátorům, které pořídil Moravskoslezský kraj, a také bohatým zkušenostem z uplynulých měsíců, dodal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Podle posledních informací moravskoslezských hygieniků je v Darkově evidováno celkem 356 nakažených, za poslední den jich přibylo 9. Dnes proběhne první část druhé etapy plošného testování zaměstnanců dolu. Odběry budou provádět odběrové týmy zdravotnické záchranné služby ve spolupráci se speciálními odběrovými týmy armády. Testování se dotkne asi 250 zaměstnanců.

Reklama

Doporučované