Hlavní obsah

Dva agresivní bratři terorizovali město. Zastavil někdo jejich řádění?

Záhady Josefa Klímy: Dva agresivní bratři terorizovali město. Zastavil někdo jejich řádění?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportéři pořadu Záhady Josefa Klímy se vrátili k některým příběhům, na které upozornili v roce 2019. Jak se kauzy pohnuly?

Článek

„Bavíme se a najednou koukám, jak mu Babe šlape po obličeji…“ Tak takhle emotivně popisovala svědkyně napadení jejího kamaráda Pavlem Zemkem, přezdívaným Babe, když jsme v září 2019 natáčeli ve Zruči nad Sázavou. Oběť skončila v nemocnici s mnohačetnými zlomeninami v obličeji. A nebyla to oběť jediná.

Už předtím bratr Pavla – Milan – těžce zranil důchodce a obyvatelé Zruče nám líčili další případy, kdy oba bratři napadali a vysloveně terorizovali místní občany. Ve městě vládl strach. A místní policie? Ta jenom zdejší naštvala, když na své stránky vyvěsila upozornění, v němž lidem doporučila, aby nevycházeli, protože se po městě pohybuje nebezpečný živel Pavel Zemek. To státní policie omezila svou přítomnost na zdejší služebně pouze do osmi hodin do večera, jakoby přímo uvolňovala řádění kriminálníků prostor. Prý nejsou lidé do služeb.

Zavládne ve Zruči někdy zase klid? Ptali jsme se spolu s občany. A jak vypadá situace po třech měsících? Udělal někdo tomuto řádění přítrž?

Odpovědi v úvodním videu.

Archiv pořadu Záhady Josefa Klímy najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované