Hlavní obsah

„Dva babiččiny mazance za závod a byl z toho světový rekord,“ Svoboda, Verner i Gregor Brzobohatá vzpomínají na své prarodiče

Jak si známé tváře představují svoje stáří? Podívejte se na video.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Známé tváře znovu spojily své síly, aby pomohly dobré věci. Pod záštitou organizace Duhový tandem natočily videoklip, který spustí sbírku na nový automobil pro seniory. Projekt podpořili třeba Taťána Gregor Brzobohatá, Tomáš Verner nebo David Svoboda.

Článek

Nový automobil pomůže seniorům kvalitněji trávit jejich volný čas - jezdit na výlety nebo snadněji navštěvovat školky, aby mohli číst pohádky malým dětem.

„Já jsem tuhle akci podpořil hlavně proto, že věřím v mezigenerační propast, která vzniká poslední dobou a je mi docela proti srsti. Myslím si, že to moudro bychom měli hledat ve své rodině, u svých prarodičů. Tak jsem to činil já a tak chci, aby to činili další, a proto jsem dneska tady,“ řekl během charitativního natáčení bývalý krasobruslař a nyní také moderátor Televize Seznam Tomáš Verner.

Podle Taťány Gregor Brzobohaté dnes není jednoduché podporu seniorů ve společnosti prosadit. Téma totiž není moc oblíbené. „Nevím, proč tomu tak je. A nejen ve společnosti, ale i třeba u našich politiků. Je mi to líto, protože každý z nás má v rodině někoho staršího, já mám stále naživu tři babičky. Skvělé ženské, které mě vychovaly. Tak nějak cítím, že to bylo správné rozhodnutí se zaměřit na seniory, protože je zkrátka důležité je podporovat a tak trochu jim vrátit lásku, kterou dali oni nám.“

Ráda přitom vzpomíná na čas, který s prarodiči jako malá trávila. V rozhovoru prozradila, že k nim jezdila na každé prázdniny. Když se s babičkami sejdou dnes, nejraději si povídají nad albem se starými fotografiemi.

Na svoje dětství zavzpomínali i Tomáš Verner a bývalý pětibojař David Svoboda, kterému babička dopomohla velikonočními mazanci ke světovému rekordu. Zajímá vás víc? Podívejte se na video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované