Hlavní obsah

Dva Číňané poslali při závodu své holuby vlakem, pořadatelé je žalují

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Snaha vyhrát za každou cenu se nevyplatila dvěma Číňanům, kteří své závodní holuby vyslali v krabicích vysokorychlostním vlakem, aby do cíle soutěže dorazili jako první. Rozhodčí se ale nenechali obalamutit a podvod skončil až u soudu, který dvojici udělil tučnou pokutu a podmíněný trest tři a půl roku vězení. Píše o tom agentura AFP s odvoláním na čínský tisk.

Článek

Holubi podvodníků v loňském závodu na 750 kilometrů obsadili první čtyři místa, za což jejich majitelé inkasovali více než milion jüanů (3,3 milionu korun). Neuvěřitelný čas ptáků byl ale rozhodčím podezřelý a na trik přišli.

Majitelé holubů se sice odměny za umístění vzdali, ale přesto se jejich případem zabývala justice. Kromě podmíněného trestu vězení soud jednomu z podvodníků vyměřil pokutu 30 000 jüanů (97 000 korun) a druhému 20 000 jüanů (65 000 korun).

Holubí závody jsou v Číně velmi populární, v oblibě je mají především starší lidé. Když vane příznivý vítr, mohou holubi letět až rychlostí 100 kilometrů v hodině, uvádí AFP.

Reklama

Související témata:

Doporučované