Hlavní obsah

Dva lidé v Kobylí na Břeclavsku vyhrožovali exekutorům zbraní

Ilustrační snímek.

Reklama

Muž a žena se zabarikádovali v domě. Zasáhla speciální policejní jednotka.

Článek

Policie kolem čtvrtečního poledne zasahovala v domě v Kobylí na Břeclavsku, kde se zabarikádovali před exekutory muž se ženou a vyhrožovali, že budou střílet.

Policie k domu vyjela po oznámení exekutorů a posléze dvojici zadržela. „Vyjeli jsme na místo po oznámení, že se v rodinném domě v Kobylí nachází muž, který vyhrožuje střelnou zbraní,” uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Podle České televize byla z domu slyšet střelba. Zadržený muž byl lehce zraněn. „Jednu lehce zraněnou osobu jsme převezli do břeclavské nemocnice,” řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policie na místo nejdříve vyslala hlídku, muž ale začal namířenou zbraní vyhrožovat i policistům. Posléze se k vyhrožování podle mluvčí přidala i žena. Policie tedy k domu povolala zásahovou jednotku a vyjednavače.

„Vyjednavač se snažil, aby muž i jeho manželka z obydlí dobrovolně vystoupili, což se nepodařilo. Z tohoto důvodu jsme zasáhli,” uvedla mluvčí.

Že by se v domě střílelo, Haraštová nepotvrdila. Uvedla, že šlo o zásah zásahové jednotky, která mohla použít zásahové rozbušky, které jako výstřely mohly znít.

Zákrok ale policie teprve vyhodnotí. V domě je také plynař, podle některých médií byl v místě cítit plyn.

Reklama

Související témata:

Doporučované