Hlavní obsah

Dva lidi zachránil po bouři z Vltavy bývalý námořník. Takto popisuje nečekané drama uprostřed Prahy

Bývalý námořník popisuje drama na Vltavě, kde po bouři zachránil dva lidi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý námořník Radovan Stránský zachránil z Vltavy dva hledače takzvaných kešek, které spolu se dvěma dalšími lidmi spláchla prudká přívalová vlna v podzemním tunelu Motolského potoka. Podívejte se na záchrannou akci.

Článek

Bývalý námořník Radovan Stránský, který nyní působí na lodi Europé, zachránil v sobotu odpoledne z Vltavy dva ze čtyř hledačů kešek. Nejdříve hodil záchranný kruh muži, kterého přívalová vlna vynesla z podzemního tunelu Motolského potoka jen kousek od lodi, poté doplaval k potápějící se ženě. „Ten pán vůbec nereagoval a ta slečna, ta už se potápěla,” popsal Stránský záchrannou akci.

K záchranné akci se také připojila žena na člunu, která všechny tři přepravila na břeh. Celou akci zaznamenal kapitán lodi Andante Milan Helving.

Autentické video ze záchranné akce na Vltavě.Video: Milan Helvig, Tomáš Rákosník

„Seběhl jsem dolů z kormidelny a tomu pánovi, protože byl blízko lodi, jsem hodil kruh. Pak jsem si všiml, že vzadu plave nějaká slečna,” popsal Seznamu Stránský momenty bezprostředně poté, kdy si spolu s kapitánem lodi všimli lidí ve vodě. „Tam nemáte moc času na přemýšlení, nezbývalo nic jiného, než skočit do vody,” dodal.

Lékaři motolské nemocnice dvěma osobám ošetřili pouze drobná poranění. Další pohřešovanou ženu ze skupiny příznivců geocachingu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem. Od nedělního rána pokračují policisté s pomocí potápěčů v zatím bezvýsledném pátrání po nezvěstném muži.

Zaplavená ulice na pražském Andělu po sobotní bouři.Video: Pavel Richter

Takhle řádila průtrž mračen v Praze.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované