Hlavní obsah

Dva ministři čekají na očkování, zbytek ho už má za sebou

Foto: vlada.cz

Premiér Andrej Babiš.

Reklama

Téměř všichni členové Babišova kabinetu mají očkování za sebou.

Článek

Pouze dva ministři současné vlády se zatím nenechali očkovat proti koronaviru. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) čeká, až uplyne lhůta po prodělání covidu. Poté prý hned na očkování půjde, registrovaná je v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

V očkovacím centru nebo u lékaře ještě nebyl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

„Pan ministr zatím očkovaný není, ale chystá se. Již dříve jsme pro média uvedli, že s ohledem na předchozí velmi špatnou reakci pana ministra na jiné očkování se musel nejdříve poradit s lékaři,“ napsala mluvčí resortu Petra Roubíčková.

První vakcínu dostal tento týden ministr zdravotnictví. „Dnes jsem udělal první pomyslnou Tečku za koronavirem. V očkovacím centru v Ústí nad Labem jsem podstoupil očkování první dávkou covidové vakcíny,“ uvedl v neděli Adam Vojtěch (za ANO) na sociální síti.

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) má za sebou první dávku očkovaní, druhá ho čeká na konci června. Šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) je na tom stejně jako její vládní kolega.

„Sama se k očkování přihlásila hned, jakmile byla otevřena její věková skupina. Aktuálně již má za sebou první dávku vakcíny, kterou absolvovala 24. května v Ústřední vojenské nemocnici,“ uvedla Anna Vasko z inisterstva financí.

Očkování je cesta, jak vést znovu normální život a moci cestovat.
Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

První dávku vakcíny dostal také ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) nebo ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). „Očkování je cesta, jak vést znovu normální život a moci cestovat. Proto jsem už na očkování byla a nyní mne čeká druhý termín,“ napsala Seznam Zprávám ministryně.

Očkování má za sebou také ministr školství Robert Plaga (za ANO) nebo ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD), který byl na první dávce tento týden.

Jako první byl očkovaný premiér Andrej Babiš. Plně očkovaný je už také ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Obě dávky už dostala také ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) nebo ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD).

Reklama

Doporučované