Hlavní obsah

Nejméně dva mrtví a 116 zraněných po kolizi vlaků v Jižní Karolíně

Nejméně dva mrtvé a 116 zraněných si vyžádala srážka vlaků v Jižní Karolíně (video: AP/REUTERS).

 

Reklama

Při střetu osobního a nákladního vlaku v americké Jižní Karolíně zemřeli až dosud dva lidé. Dalších nejméně 116 jich bylo zraněno. Příčina srážky zatím není jasná.

Článek

Ve městě Cayce v Jižní Karolíně se po půl třetí ráno tamního času srazil osobní vlak společnosti Amtrack s vlakem nákladním. Při nehodě zemřeli dva lidé a dalších nejméně 116 jich bylo zraněno a převezeno do místních nemocnic.

Osobní vlak společnosti Amtrack mířící z New Yorku do Miami se s nákladním vlakem střetl pět minut po půl třetí ráno. Následkem srážky lokomotiva a některé vagóny s pasažéry vykolejily.

Ve chvíli nehody bylo uvnitř 139 cestujících a několik členů posádky. Všichni cestující byli po nehodě z vlaku evakuováni.

Podle místních úřadů uniklo při nehodě z vlaku zhruba 20 tisíc litrů paliva. Podle mluvčího okresu Lexington Harrisona Cahilla by ale životní prostředí ohroženo být nemělo.

Podle cestujícího Dereka Pettawaye ve vlaku nezavládla panika. „Lidé byli v šoku, nikdo ale nepanikařil,” uvedl Pettaway pro stanici CNN. Sám utrpěl pouze drobná zranění a z nemocnice byl vzápětí propuštěn.

Proč k nehodě vlaku došlo, zatím není jasné.

Reklama

Doporučované