Hlavní obsah

Dva muži jdou po Peltově židli fotbalového šéfa. A na chystaném prodeji Rošického stadionu se neshodnou

Kandidáti na předsedu Fotbalové asociace ČR se v otázce prodeje strahovského stadionu neshodnou.

 

Reklama

Provizorní vedení Fotbalové asociace ČR nabídlo Praze k prodeji Stadion Evžena Rošického, tři týdny před volbou nového předsedy. Kandidát Fousek se diví.

Článek

Jako by pár dní před volbami rozhodovala stará vláda o tom, kdo dostane zakázku na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. Podobným způsobem působí dopis, který v pondělí poslal Roman Berbr, druhý místopředseda Fotbalové asociace ČR, pražské primátorce Adrianě Krnáčové.

Nabízí v něm k prodeji Stadion Evžena Rošického a další pozemky a nemovitosti v Praze na Strahově. To vše tři týdny před valnou hromadou Fotbalové asociace ČR, která by měla zvolit nového předsedu. Bez něj je fotbal od června, kdy kvůli dotační aféře odstoupil Miroslav Pelta.

A 12. prosince se v Nymburce o předsednickou pozici utkají Martin Malík a Petr Fousek. Stejně jako v červnu, kdy valná hromada skončila patem české a moravské komory a nezvolila ani jednoho z nich.

Na překvapivé akci s překotným prodejem Strahova se ti dva neshodnou. „Přišlo by mi logičtější, kdyby tu věc řešilo až nové vedení Fotbalové asociace ČR,“ podotýká Petr Fousek, v minulosti generální sekretář FAČR.

Naopak Martin Malík s postupem současného vedení souhlasí. „Nemáme finanční jistotu, kvůli stavu věcí na Ministerstvu školství není jasné, kolik Fotbalová asociace ČR dostane v příštím roce dotačních prostředků, proto není času nazbyt,“ říká kandidát, který nyní působí jako generální ředitel STES, akciové společnosti, která je dceřinou firmou Fotbalové asociace ČR.

Úřadující místopředseda Roman Berbr ve svém dopisu primátorce zmiňuje, že fotbalu schází v rozpočtu 100 milionů korun. Kolik by si fotbal představoval za Strahov, odmítá Michal Jurman, mluvčí asociace, konkretizovat. „Vychází to ze znaleckých posudků,“ podotýká.

Seznam Zprávy získaly informaci o tom, že před třemi lety vyčíslil znalec hodnotu tribun Stadionu Evžena Rošického na 35 milionů korun. To však šlo jen o tribuny bez pozemků. A nyní je soubor nemovitostí, které Fotbalová asociace k prodeji nabízí, mnohem širší, například včetně hotelu Coubertin.

Reklama

Doporučované